Biden se aliniază aliaților săi europeni și interzice aeronavelor rusești să folosească spațiul aerian al SUA: „Putin este acum izolat de lume mai mult decât a fost vreodată”, „Nici nu are idee ce urmează!”

2 martie 2022, 09:42 SUA 369
Joe Biden.  Sursa: Jabin Botsford, Pool via AP

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a anunțat în primul său discurs privind Starea Națiunii, că Statele Unite se vor alătura aliaților și partenerilor europeni în închiderea spațiului aerian american pentru avioanele rusești. Acesta l-a numit pe Vladimir Putin drept „un dictator'' care este acum izolat de lume mai mult ca oricând și a declarat că va plăti scump pe termen lung pentru invazia sa în Ucraina. Totodată, Biden a dat asigurări că „Statele Unite sunt de partea poporului ucrainean”.

„În urmă cu șase zile, Vladimir Putin a încercat să zguduie din temelii lumea liberă, crezând că o poate face să se plieze pe calea sa amenințătoare. Dar a calculat greșit. În schimb, a întâlnit un zid de forță pe care nu și-a imaginat niciodată. A cunoscut poporul ucrainean. De la președintele Zelenski la fiecare ucrainean, neînfricarea, curajul și determinarea lor inspiră lumea”, a spus Biden.

„El a crezut că Occidentul și NATO nu vor reacționa. Și a crezut că ne poate diviza acasă. Putin s-a înșelat. Noi eram pregătiți. Am petrecut luni de zile construind o coaliție de alte națiuni iubitoare de libertate din Europa și America, din Asia și Africa, pentru a-l confrunta pe Putin. Am petrecut nenumărate ore pentru a-i unifica pe aliații noștri europeni”, a declarat Biden.

Preşedintele american a anunţat că Statele Unite se vor alătura aliaţilor lor şi vor interzice zborurilor ruseşti să folosească spaţiul aerian american.

„În această seară anunț că ne vom alătura aliaților noștri pentru a închide spațiul aerian american tuturor zborurilor rusești, izolând și mai mult Rusia și adăugând o presiune suplimentară asupra economiei lor”, a spus președintele Biden.

Totodată, Biden a menționat că SUA depun eforturi în vederea sechestrării iahturilor, apartamentelelor de lux și avioanelor private ale oligarhilor ruși care au legături cu Putin.

„Suprimăm accesul Rusiei la tehnologie, ceea ce va duce la slăbirea puterii economice dar și a eficienței armatei ruse în anii următori”, a spus el.

„Când se va scrie istoria acestei ere, războiul lui Putin împotriva Ucrainei va fi lăsat Rusia mai slabă, iar restul lumii mai puternică”, a spus el.

„Putin este acum izolat de lume mai mult decât a fost vreodată”, a spus președintele, o remarcă care a fost primită cu aplauze în camera Camerei. „Chiar dacă ar putea obţine câştiguri pe câmpul de luptă - el va plăti un preţ ridicat continuu pe termen lung'', a adăugat el, potrivit Reuters.

Acesta a menționat că Rusia va avea de suportat consecințe majore din cauza acțiunilor sale agresive asupra Ucrainei. Acesta a declarat că SUA taie cele mai mari bănci ale Rusiei de la sistemul global financiar (SWIFT). „Împiedicând banca centrală a Rusiei să apere rubla rusească, facem ca «fondul de război» de 630 de miliarde de dolari al lui Putin să nu mai aibă nicio valoare”, a spus președintele Biden.

El a precizat că SUA blochează și accesul Rusiei la tehnologie, „ceea ce îi va diminua puterea economică și îi va slăbi forțele militare pentru anii următori.”

Mai mult Biden a menționat că SUA vor ajuta Ucraina oferind asistență militară, asistență economică și umanitară.

Acordăm peste 1 miliard de dolari în asistență directă Ucrainei. Și vom continua să ajutăm poporul ucrainean în timp ce își apără țara și să contribuim la alinarea suferințelor sale”, a spus președintele Biden, potrivit unui comunicat publicat de Casa Albă.


UE a adoptat un nou val de sancțiuni împotriva Rusiei, care prevede, „pentru prima oară în istorie”, finanțarea și livrarea de arme unei țară care este atacată, Ucraina, închiderea spațiului aerian al țărilor UE pentru toate aeronavele din Rusia, inclusiv avioanele private ale oligarhilor și interzicerea publicațiilor Russia Today și Sputnik, considerate „aparatul mediatic al Kremlinului”.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegramși vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media