Japonia se alătură statelor lumii care impun sancțiuni economice Rusiei. Putin și alți lideri ruși, vizați

28 februarie 2022, 12:16 Ucraina 170
Yoshimasa Hayashi.  Sursa: KYODO

Japonia se alătură statelor lumii care impun sancțiuni economice Rusiei, după ce Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei. Potrivit unui comunicat emis de Departamentul de Stat al SUA, ministrul nipon de externe, Yoshimasa Hayashi, a anunțat într-o reuniune G7 că Japonia este hotărâtă să oprească agresiunea Rusiei în Ucraina.

„Am vorbit în această dimineață cu ministrul japonez de externe Yoshimasa Hayashi și cu omologii noștri G-7 și, împreună, am reafirmat că niciodată nu am fost mai pe deplin aliniați pe tot globul pentru a apăra și păstra libertatea și suveranitatea Ucrainei și a tuturor statelor. Suntem hotărâți împreună împotriva atacului premeditat, neprovocat și nejustificat al Rusiei”, susține secretarul de stat american, Antony Blinken.

Anunțul Japoniei de astăzi privind sancțiunile financiare cuprinzătoare pentru a izola Rusia de sistemul financiar internațional „demonstrează unitatea și hotărârea Statelor Unite, a Japoniei și a altor parteneri G-7 de a opri agresiunea Rusiei în Ucraina”.

Blinken menționează că aceste acțiuni vor interzice băncilor ruse selectate accesul la sistemul global de mesagerie financiară SWIFT, vor impune restricții Băncii Rusiei și vor sancționa liderii ruși cheie, inclusiv președintele Putin.

„Pașii puternici și decisivi ai prim-ministrului Kishida și ai Guvernului Japoniei, împreună cu cei ai altor aliați și parteneri, vor impune Rusiei costuri masive și vor zădărnici capacitatea acesteia de a duce războiul împotriva Ucrainei”, se mai arată în comunicat.

Ieri, UE a anunțat un nou val de sancțiuni împotriva Rusiei, care prevede, „pentru prima oară în istorie”, finanțarea și livrarea de arme unei țară care este atacată, Ucraina, închiderea spațiului aerian al țărilor UE pentru toate aeronavele din Rusia, inclusiv avioanele private ale oligarhilor și interzicerea publicațiilor Russia Today și Sputnik, considerate „aparatul mediatic al Kremlinului”.

LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie și 27 februarie.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegramși vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media