Vladimir Voronin, decorat de Mitropolitul Vladimir. Liderul comuniștilor a primit ordinul bisericesc „Sf. Gavriil Bănulescu-Bodoni”

6 septembrie 2021, 08:19 Politică 530
Vladimir Voronin decorat de Mitropolitul Vladimir.  Sursa: Mitropolia.md

Liderul comuniștilor din Moldova, Vladimir Voronin a primit una dintre cele mai înalte distincții a Mitropoliei Moldovei - Prdinul „Sf. Gavriile Bănulescu-Bodoni”. Înmânarea s-a făcut la Mănăstirea Căpriana unde la sfârșitul săptămânii trecute a fost săvârșit un serviciu divin dedicat celor 200 de ani de la trecerea la cele veșnice a Sf. Mitropolit Gavriil și 5 ani de la canonizarea acestuia.

La slujbă a participat aproape întreaga conducere a Mitropoliei Moldovei, inlusiv ÎPS Marchel, Arhiepiscop de Bălți și Fălești, ÎPS Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, Prot. mitr. Vadim Cheibaş, secretarul Sinodului BOM, PC Arhim. Nicolae (Roșca), Duhovnic al Mănăstirii Ciuflea și Președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept, PC arhim. Filaret (Cuzmin), starețul Mănăstirii Căpriana și un sobor preoțesc”.


„La Vohodul mic, Mitropolitul a acordat ordinul bisericesc Sf. Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni, de gr. I, PC Arhim. Filaret (Cuzmin), starețul Mănăstirii Căpriana și pe Ex Președintelui Republicii Moldova, Dl Vladimir Voronin”, se arată într-un comunicat al Mitropoliei.


Comunistul Voronin a primit ordinul de ziua sa de naștere. La 25 mai, liderul PCRM a împlinit 80 de ani, primind o felicitare din partea Mitropolitului Vladimir.

„La acest onorabil popas aniversar – omagierea celor 80 de ani din ziua nașterii Dumneavoastră, Vă exprim sinceră recunoștință și alese mulțumiri pentru aportul considerabil îndreptat spre împodobirea Catedralei Mitropolitane, reconstrucția Mănăstirii Curchi, Mănăstirii Căpriana şi ale multor altor sfinte lăcașe din întreg cuprinsul ţării, fapte cu caracter filantropic şi social, care au fost realizate pe parcursul mandatului de Președinte al Domniei Voastre, lucrări de suflet pentru Biserică și Neam, prin care ați devenit unul dintre ctitorii de seamă ai Bisericii Ortodoxe, pururi pomenit în sfintele noastre rugăciuni”, se scria în mesajul ÎPS Vladimir.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media