Șoigu ordonă armatei ruse să distrugă în mod prioritar sistemele de rachete cu rază lungă de acţiune ale Ucrainei

18 iulie 2022, 14:52 Rusia 469
Serghei Șoigu.  Sursa: mil.ru

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, le-a ordonat generalilor ruşi să acorde prioritate distrugerii rachetelor cu rază lungă de acţiune şi armelor de artilerie ale Ucrainei, pe care trupele de apărare ale Ucrainei le-au folosit pentru a lovi liniile de aprovizionare ale armatei ruse.

Oficialul militar rus,unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai lui Putin, i-a transmis instrucțiunea comandantului batalionului Vostok, care luptă în Ucraina, în timpul unei inspecții, transmite agenția de presă rusă, TASS.

Potrivit ministerului rus, aceste arme au fost utilizate pentru a bombarda zone rezidenţiale aflate sub controlul rus în Donbas şi pentru a incendia în mod deliberat lanuri de grâu şi silozuri de depozitare a cerealelor.

„Generalul Serghei Șoigu <...> a dat instrucțiuni comandantului cu privire la distrugerea prioritară a rachetelor inamice cu rază lungă și a artileriei cu arme de înaltă precizie, din care se efectuează bombardarea zonelor rezidențiale ale așezărilor din Donbass și incendierea intenționată a câmpuri cu grâu, precum și spații de depozitare cu cereale,” - se menționează într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării.

SUA şi aliaţii lor au livrat Ucrainei arme în valoare de miliarde de dolari de când Rusia a declanşat invazia asupra acestei ţări, pe 24 februarie, inclusiv arme cu rază de acţiune lungă, cu care Kievul susţine că a înregistrat succese pe câmpul de luptă.

Ucraina susţine că a desfășurat o serie de atacuri de succes asupra unor centre logistice şi de muniţii ale Rusiei, utilizând sisteme lansatoare de rachete multiple livrate de Occident.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media