VIDEO/ FOTO/ FC Zimbru Chișinău, amendată cu 25.000 de lei pentru un mesaj afișat în tribune în adresa FMF. Reacția suporterilor galben-verzi

19 august 2022, 13:46 Sport 140
FC Zimbru, amendată de către FMF.  Sursa: Facebook

Comitetul de Competiții al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) a sancționat cu 25.000 de lei clubul de fotbal Zimbru Chișinău. Potrivit Federației, suporterii galben-verzi, în timpul meciului cu FC Bălți din 13 august, ar fi afișat un banner cu un mesaj „cu conținut obscen și calomnios care a avut scop afectarea imaginii fotbalului”. Mesajul fanilor FC Zimbru afișat în timpul meciului: „FMF = corupție, prostie și indolență. Viața unui om distrusă de a voastră incompetență.”

„Examinând raportul de joc al meciului FC Zimbru – CSF Bălți, din 13 august, s-a constatat că în minutul 23 al meciului, fanii FC Zimbru au amplasat în tribuna unde se aflau un banner cu mesaj cu conținut obscen și calomnios, care a avut ca scop afectarea imaginii fotbalului, fapt care contravine reglementărilor Statutului FMF, Codului Disciplinar, precum și altor regulamente al FMF”, notează Federația.

Într-o reacție a celor de la Oastea Fiară s-a menționat că mesajul a fost afișat în contextul accidentării jucătorului Donny van Iperen, transferat în această vară.

„Meciul în care s-a accidentat se desfășura în stânga Nistrului, iar imediat după accidentare jucătorului nu i-a putut fi asigurată asistența medicală urgentă, pe stadion la momentul desfășurării meciului fiind o ambulanță... nefuncțională. Conform regulamentelor interne organizatorul meciului este Federația Moldovenească de Fotbal. De asemenea, este important de menționat că înainte de meci FCZC a venit cu propunerea ca partida să fie desfășurată la Chișinău, luând în considerație războiul din Ucraina și faptul că Moldova nu deține controlul asupra teritoriului din stânga Nistrului, dar FMF a refuzat această propunere, deși ambele cluburi au fost de acord.

Nu știm ce anume au văzut cei de la FMF obscen în mesajul nostru, poate cuvântul „corupție” care cu siguranță este considerat „necenzurat” pe holurile FMF, cert este că în loc să contribuie cu ceva pentru a ajuta familia lui Donny, Federația a amendat clubul cu 25.000 lei pentru un mesaj”, se arată în mesajul publicat de către suporteri.

Amintim că, fundașul clubului Zimbru Donny van Iperen a suferit o accidentare gravă, după ce a fost lovit cu umărul în cap de către portarul formației tiraspolene Dinamo-Auto în minutul 11 al meciului dintre Dinamo-Auto și Zimbru, din etapa doua a campionatului Republicii Moldova.

Ulterior, la o săptămână după ce a fost accidentat jucătorul olandez al echipei Zimbru Chișinău a fost transportat la tratament în Olanda, țara sa de baștină. De menționat că, conducerea clubului a anunțat că va achita costurile tratamentului.

Van Iperen a mai evoluat la AZ Alkmaar II, SC Cambuur II, SC Telstar și Go Ahead Eagles în țara natală (la Telstar și Go Ahead Eagles în liga a doua, Eerste Divisie), iar în ultimele două sezoane a jucat în Grecia, la Karaiskakis, în divizia secundă elenă.

Anatol
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media