Noi acuzații, la adresa lui Igor Dodon, aflat în arest la domiciliu: „S-a folosit de mijloace tehnice care permiteau să comunice prin Telegram”

18 august 2022, 14:30 Justiție 915
Igor Dodon, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. 19 iulie 2022.  Sursa: captură video/Rlive

Procurorul Petru Iarmaliuc a venit cu noi acuzații la adresa fostului președinte Igor Dodon că ar fi comis mai multe încălcări în timp ce se afla în arestul la domiciliu. Conform declarațiilor făcute de acesta, Igor Dodon ar fi folosit un telefon mobil, pentru a interacționa cu alte persoane pe rețelele de socializare, iar ulterior ar fi fost transmis unei persoane terțe, care la moment nu se află în Republica Moldova.

„Probele demonstrează că s-a folosit de mijloace tehnice care permiteau să comunice prin rețelele sociale și anume Telegram și să interacționeze cu alte persoane despre cauza penală. A folosit un telefon mobil de model iPhone 13 Pro Max, începând cu ziua de 26 mai până pe 10 iunie, când numărul pe care îl avea l-a introdus în alt aparat, iar acel telefon a fost transmis altei persoane. Persoana nu se află pe teritoriul Republicii Moldova. Urmează să stabilim ce legături au”, a declarat Iarmaliuc.

Menționăm că, în aceste momente Igor Dodon se află la Judecătoria Ciocana, unde urmează să decidă dacă acesta rămâne în arest la domiciliu. Sentința urmează să fie pronunțată la ora 15:00.

Amintim că, Igor Dodon a fost reținut și escortat din casa sa din sectorul Buiucani în izolatorul Direcției de Poliție Chișinău, de pe Tighina 6, pe data de 24 mai, după ce în dimineața zilei de marți, 24 mai, ofițerii SIS și CNA, în comun cu procurorii Anticorupție, au descins la domiciliul, dar și în alte locații care au legătură cu fostul președinte și ex-liderul PSRM. Descinderile au avut loc în baza unor bănuieli de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală (dosarul Kuliok), trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

În aceeași zi a fost reținut și fratele Galinei Dodon, Petru Merineanu. Potrivit procurorilor, Merineanu a încercat să îngită o recipisă care confirmă tranzacții cu bunuri imobile în valoare de peste 700 de mii de euro.

Iar la 26 mai, magistrații Judecătoriei Ciocana au decis plasarea în arest preventiv la domiciliu pentru 30 de zile a ex-președintelui Igor Dodon. În aceeași zi, Instanța a decis plasarea în arest în penitenciarul nr. 13 a lui Petru Merineanu.

Fostul șef de stat Igor Dodon a declarat de mai multe ori că dosarul său a fost intentat la indicația actualei președinte a țării, Maia Sandu, cu scopul de a „neutraliza opoziția”.

Anatol
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media