Secretari de stat, foști miniștri în Guvernul Chicu și directori ai instituțiilor statului: Lista PDCM la alegerile parlamentare anticipate

28 mai 2021, 13:38 Politică 75
PDCM.  Sursa: PDCM/Facebook

Partidul Dezvoltării şi Consolidării Moldovei (PDCM) și-a prezentat lista candidaților care merg în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Astfel, printre cei 101 pretendenți la fotoliul de deputat se regăsesc secretari de stat, foști miniștri în Guvernul Chicu, medici, juriști și economiști.

Cap de listă a PDCM este liderul formațiunii Ion Chicu, fiind urmat de secretara partidului Viorica Dumbrăveanu și Anatol Usatîi - ambii foști miniștri în Guvernul Chicu.

Printre primii zece este și directorul Asociației Internaționale a Transportului Auto (AITA) - Mihail Usatîi, secretarul de stat din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării - Ivan Ghiorghiu, dar și directoarea generală ODIMM - Iulia Costin.

„Sunt onorat că avem o echipa care își asumă responsabilitate față de cetățeni, față de țară. Avem în listă mulți intelectuali, profesioniști, care au demonstrat că țin la țara noastră și care știu cum să schimbe lucrurile spre bine. Venim cu reprezentanți ai mai multor domenii - pedagogi, medici, oameni de cultură, juriști, economiști, ingineri ș.a.”, declară Chicu.Amintim că, PDCM, în frunte cu fostul prim-ministru Ion Chicu, a depus, vineri, 28 mai, documentele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a se înregistra la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Verificarea documentelor depuse urmează să fie realizată în decursul a 7 zile, după care CEC va decide înregistrarea sau neînregistrarea candidatului.

Până în prezent, CEC a înregistrat 8 concurenți electorali, iar 3 dosare se află în examinare. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie curent.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media