VIDEO/ Cel puțin 30 de oameni au murit în urma unei coliziuni între două trenuri expres, în Pakistan

7 iunie 2021, 10:03 Externe 25
Accident feroviar în Pakistan.  Sursa: radio.gov.pakistan

O coliziune între două trenuri express de pasageri care a avut loc sudul Pakistanului a ucis luni cel puțin 36 de persoane, și a rănit alte zeci. Numărul de morți ar putea să crească, în condițiile în care operațiunile de salvare sunt în plină desfășurare la locul accidentului feroviar, scrie Reuters, cu referire la declarațiile unui oficial al poliției pakistaneze.

Accidentul, care a avut loc în districtul Ghotki, din sudul provinciei Sindh s-a produs după ce vagoanele unui tren, Millat Express, au deraiat și au căzut pe calea ferată de pe sensul opus, fiind lovite în plin de un alt tren, a declarat un purtător de cuvânt al companiei feroviare Pakistan Railways.

Usman Abdullah, un ofiţer de poliţie în districtul Ghotki, a declarat presei că 50 de oameni ar fi răniți și că operațiune de salvare a lor este dificilă. Potrivit acestuia, localnicii, echipele de salvare şi poliţia transportă pasagerii morţi şi răniţi la spitalele din apropiere.

„Este o misiune dificilă. Va fi nevoie de timp pentru a folosi utilaje grele pentru a elibera cetățenii încă prinși în vagoanele distruse”, a spus Usman Abdullah, care a menționat că în jur de 13-14 vagoane au deraiat, în timp ce alte opt au fost complet distruse.Cel puțin 30 de morți au fost transportați la spitalele din apropiere, iar salvatorii încă încearcă să pătrundă într-un vagon, în care se crede că au rămas blocate aproximativ 25 de persoane, a declarat un oficial de rang superior al poliției din districtul Umar Tufail, pentru postul de televiziune local Geo News.

„Șocat de teribilul accident de tren de la Ghotki din această dimineață, care s-a soldat cu 30 de pasageri morți”, a declarat premierul Imran Khan pe Twitter.

Premierul a anunțat că a ordonat o anchetă amplă în privința siguranței feroviare din țară.

Accidentele feroviare se întâmplă periodic în Pakistan, fiind adesea cauzate de deraieri și coliziuni la trecerile ferate fără semnalizare.

Călătoria cu trenul este un mod de călătorie extrem de popular în Pakistan, în special în rândul grupurilor cu venituri medii și mici, cu trasee care se întind pe toată lungimea și lățimea țării. Vagoanele sunt adesea supraaglomerate și multe dintre trenuri sunt în stare proastă.

Potrivit autorităților, cele trei cauze majore ale accidentelor de tren din Pakistan sunt lipsa de întreținere a căilor ferate, lipsa semnalizărilor și motoarele vechi ale garniturilor de tren.

De cele mai multe ori, accidentele se soldează cu multe victime, întrucât vagoanele transportă un număr mult mai mare de pasageri decât capacitatea lor.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media