DOC/ Lista partidelor și a organizațiilor social-politice care pot participa la alegerile locale noi din 21 noiembrie

20 septembrie 2021, 17:46 Politică 114
CEC.  Sursa: Replica Media

Comisia Electorală Centrală (CEC) a făcut publică, astăzi, 20 septembrie, lista partidelor şi altor organizații social-politice ce au dreptul să participe la alegerile locale noi stabilite pentru data de 21 noiembrie.

În același context, CEC a stabilit că Partidul Politic Moldovenesc „Ai Noștri” își poate desemna candidații doar în șapte localități din țară, acolo unde a fost stabilită data alegerilor după înregistrarea formațiunii politice respective: municipiul Bălți, satul Opaci, raionul Căușeni, satul Bălceana, raionul Hâncești, comuna Cneazevca, raionul Leova, satele Palanca și Ștefănești, raionul Ștefan Vodă, satul Hlinaia, raionul Edineț.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în 15 localități din țară, stabilite pentru data de 21 noiembrie.

Perioada electorală va începe mâine, 21 septembrie curent. Ulterior vor fi constituite organele electorale ierarhice inferioare, asigurate mijloacele necesare pentru desfășurarea scrutinului, degrevați/convocați funcționarii implicați și organizată instruirea lor, desemnați și înregistrați candidații, susținută financiar campania electorală, generate listele electorale și tipărite buletinele de vot.

Programul va fi remis, pentru informare și realizare în limita competenței, autorităților publice locale ale municipiului Bălți, comunei Ucrainca și satului Opaci, raionul Căușeni, comunei Hârtop, raionul Cimișlia, orașului Cupcini și satului Hlinaia, raionul Edineț, comunei Ișcălău, satelor Călinești și Pârlița, raionul Fălești, comunei Camenca, raionul Glodeni, satului Bălceana, raionul Hâncești, comunei Cneazevca, raionul Leova, satelor Palanca și Ștefănești, raionul Ștefan Vodă, comunei Negurenii Vechi, raionul Ungheni, partidelor politice reprezentate în Parlament, precum și organelor electorale, după constituirea acestora.


Așa cum a anunțat anterior, în urma alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, că pleacă din funcția de primar de Bălți, Renato Usatîi a anunțat, la 2 septembrie, că a fost ultima zi în Primăria capitalei de nord. Acesta a organizat o conferință de presă unde a venit la raport în fața localnicilor.

Amintim că, Renato Usatîi a anunțat la 12 iulie, că pleacă din funcția de primar de Bălți, motivând că a luat o astfel de decizie în urma înregistrării unui scor scăzut la alegerile parlamentare în municipiu.

De menționat că, la scrutinul parlamentar din 11 iulie, capitala de nord a țării a fost câștigată de Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) - 40.17%, fiind urmat de PAS care a câștigat încrederea a 27,34% dintre alegători.

Blocul electoral „Renato Usatîi”, liderul căruia conduce orașul Bălțiul, s-a clasat pe locul trei, reușind să adune 22,69% dintre sufragii.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media