Personalul a scos broasca țestoasă cu o plasă și a verificat pista de 4.000 de metri pentru a găsi alte obiecte străine, provocând o întârziere de 15 minute la cinci zboruri, publicației japoneze Mainichi Shimbun.
În timp ce muncitorii de la aeroport sunt solicitați ocazional să scoată de pe pistă pisici fără stăpân, ratoni sau iepuri, incidentele cu broaște țestoase sunt extrem de rare. Reprezentanții aeroportului Narita cred că broasca țestoasă ar fi putut proveni dintr-un iaz situat la aproximativ 100 de metri de pistă, mai scrie sursa citată.
După ce ANA a fost nevoit sa anuleze cele 14 zboruri săptămânale către Honolulu din cauza pandemiei de coronavirus, compania aeriană și-a folosit flota de A380 pe rutele interne. Avionul în cauză era pe punctul de a decola într-un zbor către insula Okinawa din sudul Japoniei, când broasca testoasă și-a făcut apariția.
Compania aeriană a renunțat la întrerupere și și-a cerut scuze de la călători.
„În Hawaii, broaștele țestoase marine sunt văzute ca aducând noroc și sperăm că această broască țestoasă care a venit să vadă zborul de la ieșire semnalează un viitor luminos”, se spune într-un comunicat.
