FOTO/ Criuleni: Tânăr, blocat la o adâncime de 350 de metri în peștera Surprizelor, a fost scos de salvatori

29 noiembrie 2021, 10:02 Societate 544
Intervenția IGSU la Criuleni.  Sursa: IGSU

Intervenție dificilă a salvatorilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), la Criuleni. Aceștia au reușit să scoată din peștera Surprizelor un tânăr de 21 de ani care a alunecat și a rămas blocat în strâmtoarea peșterii la adâncime de 350 de metri. Incidentul a avut loc în seara de duminică, 28 noiembrie.

Potrivit IGSU, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 19:02.

La fața locului pentru efectuarea misiunii de salvare sinistratului au intervenit trei echipe de salvatori. Aceștia au reușit să recupereze bărbatul cu ajutorul echipamentului din dotare.

Pe parcursul misiunii salvatorii au comunicat permanent cu tânărul și au evaluat starea acestuia. După a misiune dificilă, care a durat o oră, angajații IGSU au scos în siguranță sinistratul din peșteră.

În urma incidentului bărbatul s-a ales cu o fractură la picior și a fost transportat pentru îngrijiri medicale la spitalul raional din Criuleni.

În prezent, viața acestuia este în afară oricărui pericol.

Circumstanțele cazului se stabilesc.

De menționat că peștera Surprizelor are o lungime de 1.700 de metri și este a doua cea mai lungă din țară după peștera Emil Racoviță.


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media