România: Miniștrii Guvernului Ciucă au primit aviz pozitiv în Parlament. Urmează votul de învestitură, joi

24 noiembrie 2021, 20:37 România 73
Nicolae Ciucă.  Sursa: EEC-Razvan Valcaneantu

Miniştrii propuşi să facă parte din Guvernul Nicolae Ciucă au fost audiaţi miercuri, 24 noiembrie, în comisiile parlamentare de specialitate, începând cu ora 10:00. Joi urmează să aibă loc votul de învestire a Cabinetului Ciucă, transmite Digi24.ro.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus marţi, la Parlament, lista Executivului PSD-PNL-UDMR şi programul de guvernare.

Fiecare ministru propus a fost audiat, în şedinţă comună, de comisiile permanente de specialitate din cele două Camere ale Parlamentului. În urma audierii, comisiile întocmesc un aviz comun consultativ.

Liderii celor trei formaţiuni au convenit ca votul de învestitură să fie dat joi în plenul reuit al celor două Camere ale Parlamentului.

Lista Guvernului Ciucă

Prim-ministru: Nicolae Ciucă

Vicepremier: Kelemen Hunor

Vicepremier: Sorin Grindeanu

Miniștrii PSD

Ministerul Finanțelor: Adrian Câciu

Ministerul Apărării: Vasile Dîncu

Ministerul Transporturilor: Sorin Grindeanu

Ministerul Muncii: Marius Budăi

Ministerul Tineretului și Familiei: Gabriela Firea

Ministerul Culturii: Lucian Romașcanu

Ministerul Economiei: Florin Spătaru

Ministerul Sănătății: Alexandru Rafila

Ministerul Agriculturii: Adrian Chesnoiu

Miniștrii PNL

Ministerul Justiției - Cătălin Predoiu

Ministerul Fondurilor Europene - Dan Vîlceanu

Ministerul Energiei- Virgil Popescu

Ministerul de Interne- Lucian Bode

Ministerul de Externe- Bogdan Aurescu

Ministerul Educației - Sorin Cîmpeanu

Ministerul Digitalizării - Florin Roman

Ministerul IMM-urilor și Turismului - Constantin Cadariu

Miniștrii UDMR

Ministerul Dezvoltării: Cseke Attila

Ministerul Mediului: Tanczos Barna

Ministerul Sportului: Eduard Novak

Unii lideri ai PNL au cerut vot uninominal pentru miniştri, nu vot pe lista impusă de Florin Cîţu. Însă propunerea lor nu a trecut la vot, aşa că s-a supus unui singur vot întreaga listă.

PNL și PSD au stabilit, luni, listele finale cu numele miniștrilor care vor face parte din viitorul cabinet condus de fostul ministru al Apărării, Nicolae Ciucă, scrie G4media.

În timp ce social-democrații au primit ministerele de forță din viitorul Executiv, cum ar fi Finanțele, Economia, Transporturile, PNL va avea mandatul premierului, Justiția, Fondurile Europene, Energia și ministerele dorite de Klaus Iohannis (Educația, Internele și Afacerile Externe). UDMR va primi Ministerul Dezvoltării, în urma unor negocieri acerbe cu PNL, dar și Mediul și portofoliul Sportului.

De menționat este și că cinci dintre cei opt miniștri PNL sunt susținuți de președintele Klaus Iohannis: Predoiu, Bode, Aurescu, Cîmpeanu și Popescu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni seara, după ședința conducerii PSD că România a intrat într-o altă etapă și că trebuie stabilizată, dar și că partidele din coaliție și-au propus să avem 7% din PIB pentru investiții.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media