R. Moldova va achiziționa gaze naturale pentru luna februarie la un preț de 1.054 USD/ 1.000 metri cubi. Precizările șefului Moldovagaz

31 ianuarie 2023, 14:52 Economie 144
gaz, Moldovagaz, gaze naturale.  Sursa: Replica Media

Republica Moldova va achiziționa de la concernul rus Gazprom, în luna februarie, gaze naturale la un preț de aproximativ 1.054 USD per 1.000 de metri cubi, potrivit șefului Moldovagaz, Vadim Ceban.

„Întregul volum de gaz de la furnizorul rus este destinat nevoilor „Tiraspoltransgaz”, inclusiv pentru producția de energie electrică pentru malul drept al Republicii Moldova”, a precizat Ceban.


Amintim că în luna ianuarie, R. Moldova a cumpărat gaz natural din Rusia la un preț de aproximativ 1.230 de dolari pentru 1.000 de metri cubi, potrivit șefului Moldovagaz, Vadim Ceban.

La 3 decembrie, autoritățile de la Chișinău au ajuns la un acord cu Tiraspolul privind livrările de gaze. SA Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu Centrala de la Cuciurgan, pentru luna decembrie 2022, la un preț de 73 de dolari pentru MW. Totodată, întreg volumul de gaze procurat de „Moldovagaz” pentru luna decembrie de la Gazprom, de 5,7 milioane de metri cubi, a fost cedat Centralei de la Cuciurgan în schimbul furnizării energiei electrice.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media