VIDEO/ Poliția, despre comportamentul protestatarilor din scuarul Parlamentului: „Blochează trecerea pentru pietoni, admit fumatul în locuri nepermise, aruncă deșeuri în locuri publice”

20 septembrie 2022, 10:44 Societate 310
Protest ȘOR la Președinție 2 septembrie (4).jpg.  Sursa: Replica Media

Poliția semnalează „comportamente antisociale” ale protestatarilor din fața Parlamentului. Potrivit oamenilor legii, persoanele care se află în corturi blochează trecerea pentru pietoni pe trotuar, fumează în locuri nepermise, aruncă deșeuri în locuri publice și atenționează că asemenea acțiuni contravin prevederilor Legii și au cerut organizatorilor să monitorizeze acțiunile participanților la protest.

În acest context, oamenii legii îndeamnă organizatorii acțiunii de protest să fie responsabili de acțiunile participanților, mai mult, să aibă grijă de persoanele vârstnice, bolnave, să nu admită încălcarea drepturilor și libertăților altor persoane. Până la moment au fost înregistrate câteva cazuri când forțele de ordine au solicitat intervenția medicilor.

Totodată, forțele de ordine au informat Primarul General al capitalei despre încălcările care se admit, pentru a recomanda organizatorilor modificarea condițiilor de desfășurare a întrunirii declarate privind locul, forma, ora de desfășurare a întrunirii.

„Ținem să vă asigurăm că forțele de ordine sunt deschise spre colaborare în limita competențelor atribuite pentru asigurarea unui climat de siguranță și ordine publică. La fel, forțele de ordine nu îngrădesc că participanții să fie asigurați cu hrană și alte articole necesare conform vremii de afară, în limita numărului de corturi instalate și persoane care se află în acestea. Recomandăm să țineți cont de solicitările forțelor de ordine și dați dovadă de un comportament adecvat”, se menționează în mesajul Poliției.

„Dacă au sesizat anumite nereguli, este bine ca în comunicare cu noi să găsim soluții ca eventualele nereguli să fie excluse și nu e datoria lor ca să-și acopere ilegalitățile pe care le comit in fiecare minut acoperindu-se cu lucruri care nu fac subiectul dreptului nostru la libera întrunire.

Chiar dacă există anumite nereguli, asta nu ne încalcă dreptul la libera exprimare. Pe această cale menționăm că orașelul schimbării este gestionat, de la curatenie la organizarea corturilor, tot ce este acolo este gestionat de serviciul locativ-comunal al municipiului Orhei, ei vor gestiona și toate aceste tehnice în cadrul acestui oraș și primii ca așa cum arată acum orășelul schimbării să fie la fel administrat toată țara după ce vom elibera țara”, a reacționat Dinu Țurcanu.

Amintim că, Partidul ȘOR, care a organizat pe 18 septembrie, o manifestație în centrul capitalei și a adus organizat mii de cetățeni cu autobuze și autocare, au anunțat protest non-stop „până actualul regim va demisiona” și instaurează „orășelul schimbării” în fața Parlamentului și Președinției.

În timpul protestului, Dinu Țurcanu, cel care conduce de fiecare dată manifestațiile Partidului ȘOR, a îndemnat oamenii prezenți să-și scoată corturile și să le stabilească în fața instituțiilor statului.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media