UPDATE 21:25. Forțele de ocupație ruse au bombardat din nou regiunea Zaporojie.
Până acum se cunoaște decesul a șapte persoane și șapterăniți, a anunțat șeful adjunct al Oficiului Președintelui Ucrainei Kyrylo Timosenko.Trupele ruse au deschis focul din mai multe lansatoare de rachete și artilerie.
Serviciile relevante lucrează deja la eliminarea consecințelor bombardării.
UPDATE 20:16. Președintele rus Vladimir Putin i-a spus șefului Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, că situația din jurul centralei nucleare Zaporojie, deținută de Rusia, este „ingrijorătoare”, scrie The Guardian.
La o întâlnire de la Sankt Petersburg difuzată de televiziunea de stat rusă, Putin i-a spus lui Grossi că Moscova este deschisă dialogului și va discuta „toate problemele” referitoare la operațiunile instalației nucleare.
Înainte de întâlnirea cu șeful de supraveghere nucleară al ONU, Putin a spus: „Vedem că astăzi există elemente ale unei politizări excesiv de periculoase a tot ceea ce are legătură cu activitatea nucleară. Sperăm foarte mult că, datorită eforturilor dumneavoastră, vom putea reduce toată retorica și vom aduce la normal acest domeniu al cooperării noastre, în ciuda tuturor turbulențelor și proceselor complexe care au loc pe scena mondială”.
UPDATE 19:27. Ucraina a primit deja primul dintre cele patru sisteme de apărare aeriană IRIS-T SLM promise din Germania, scrie publicația germană Spiegel.
Potrivit publicației, sistemul a fost transferat în Ucraina pe 11 octombrie în apropierea graniței ucrainene-polone.
Guvernul german susține că această armă este cel mai avansat sistem de apărare aeriană din Germania. A fost dezvoltat de compania germană Diehl Defense.
Sistemul IRIS-T SLM constă din trei vehicule: un lansator pe un camion militar cu spațiu pentru opt rachete, un vehicul radar și un vehicul de comandă.
Rachetele pot lovi ținte la o altitudine de până la 20 de kilometri și la o distanță de până la 40 de kilometri. Adică, gama acestui sistem este mult mai mare decât, de exemplu, cea a complexelor portabile Stinger, care sunt furnizate și Ucrainei.
UPDATE 18:52. În regiunea Belgorod din Federația Rusă s-a tras la o substație, unde se înregistrează întreruperi la curent și apă.
Autoritățile locale pun atacul asupra Forțelor Armate ale Ucrainei. Ca urmare a bombardamentelor, în regiune sunt înregistrate întreruperi de curent și de apă. Acest lucru a fost anunțat de guvernatorul regiunii Belgorod.
El a acuzat Forțele Armate ale Forțelor Armate ucrainene că au bombardat o substație din orașul Shebekino. Potrivit acestuia, proiectilele au deteriorat transformatorul substației. Peste două mii de localnici au fost deconectați de la curent
. Nu au fost victime sau răniți în urma bombardamentelor.
UPDATE 18:30. Liderii G7 au condamnat cele mai recente atacuri cu rachete ale Rusiei în Ucraina „în cei mai puternici termeni posibili” și au promis că vor rămâne „fermi” alături de Kiev „atâta timp cât este nevoie”.
„Atacurile fără discernământ asupra populațiilor civile nevinovate constituie o crimă de război” ale forțelor ruse, au spus aceștia într-o declarație comună după întâlnirea cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy.
Ei au mai spus că „nu vor recunoaște niciodată” „anexarea ilegală” a teritoriului ucrainean de către Rusia sau „referendumurile false pe care Rusia le folosește pentru a o justifica”.
„Nicio țară nu își dorește pacea mai mult decât Ucraina, al cărei popor a suferit moartea, strămutarea și nenumărate atrocități ca urmare a agresiunii ruse”, se arată în declarație.
Șefii de stat și de guvern din G7 au promis că vor cere socoteală președintelui Vladimir Putin și celor responsabili de atacurile asupra Ucrainei, adăugând că continua să ofere sprijin financiar, umanitar, militar, diplomatic și juridic și va sprijini ferm Ucraina atâta timp cât este nevoie.
UPDATE 17:20. NATO monitorizează îndeaproape forțele nucleare ale Rusiei. Alianța nu a văzut încă nicio schimbare în poziția Rusiei, dar rămâne vigilentă, a declarat de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
Oficialul a spus că săptămâna aceasta va conduce o altă ședință a Grupului de planificare nucleară. În plus, NATO va organiza săptămâna viitoare exercițiul său de descurajare nucleară Steadfast Noon, planificat de mult timp. Stoltenberg a asigurat că acesta este un antrenament regulat care are loc în fiecare an. Astfel, în 2021, în cadrul exercițiilor, au fost efectuate zboruri de antrenament cu avioane de luptă cu dublă utilizare, precum și cu avioane cu reacție convenționale, susținute de avioane de supraveghere și realimentare.
Stoltenberg a subliniat că scopul principal al descurajării nucleare a NATO a fost întotdeauna păstrarea păcii, prevenirea constrângerii și descurajarea agresiunii. „Amenințările nucleare voalate ale președintelui Putin sunt periculoase și iresponsabile. Rusia știe că un război nuclear nu poate fi câștigat și nu poate fi purtat niciodată”, a spus secretarul general al NATO.
UPDATE 16:46. Purtătoarea de cuvânt al Ministerului rus de Externe acuză autoritățile de la Chișinău de încălcarea convenției de la Viena care asigură securitatea misiunilor diplomatice și că este indiferentă față atacurile la misiunea diplomatică rusă din Republica Moldova. Declarațiile au fost făcute în cadrul briefingului săptămânal pe care îl desfășoară Maria Zaharova.
„Probabil că (autoritățile de la Chișinău n.red.) iau exemplu de la prietenii lor mai mari, la fel se întâmplă în SUA, Canada, chiar și țări UE. Situația este in acest caz revoltătoare, practic de la începutul operațiunii militare speciale în fața Ambasadei au loc proteste zilnice care nu dau pace angajaților să lucreze, iar autoritățile nu reacționează, sau o fac foarte izolat. Ei pur și simplu nu respectă Conventia de la Viena care garantează securitatea oricărei misiuni diplomatice acreditată. Ei ne spun că fac tot ce e posibil. Tot ce e posibil pentru ce? Ca să continue aceste acte violente?”, se întreabă Maria Zaharova.
Demnitara de la Moscova amintește că Ambasada Rusiei de la Chișinău a emis o notă de protest și cere investigarea cât mai rapidă a situației. Zaharova spune că incidentul de vineri noaptea este unul suspect. Asta deoarece carabinierii care asigură paza non-stop a clădirii nu au intervenit, poliția a venit abia peste o oră de la apel, iar Serviciul de Informație și Securitate nici nu s-a interesat de incident.
„În același timp provocările continuă și sperăm că autoritățile din Moldova să respecte convențiile internațional, dar daca nu respectă, sa spună deschis că nu poate. Însă trebuie să știe că are obligația de a asigura securitatea misiunii diplomatice, la fel cum o are și o face Rusia cu Ambasada Moldovei de la Moscova”, a încheiat Zaharova.
UPDATE 16:26. Potrivit operatorului termocentralei Ladîjin din regiunea Vinnița, ca urmare a celui de-al doilea bombardament într-o zi, echipamentul energetic al întreprinderii a fost din nou deteriorat.
„Acest lucru s-a întâmplat într-un moment în care salvatorii lucrau la fața locului. Sunt victime. Potrivit informațiilor preliminare, șase persoane. Răniții au primit prompt asistență medicală, au fost transportați la spital. Nu există angajați ai companiei printre răniții”, se arată în mesajul de pe site-ul companiei DTEK de pe Facebook.
Lucrătorii centralei termice vor începe lucrările de reabilitare atunci când vor deveni posibile din motive de siguranță.
Prima lovitură pentru CHP a avut loc în această dimineață. Potrivit DTEK, atacul a fost efectuat de drone kamikaze. La acel moment, nu au fost victime, dar echipamentul a fost avariat.
UPDATE 15:44. O situație gravă s-a dezvoltat în regiunea Lviv după atacurile cu rachete de dimineață, în timpul cărora patru centrale electrice au fost avariate.
Acest lucru a dus la pene de curent și întreruperi în alimentarea cu apă, a declarat primarul din Lviv Andrei Sadovîi pentru BBC.
Sadovîi a spus că regiunea utilizează la maximum de generatoarele sale, dar nu este încă clar când sistemele de energie ale regiunii vor funcționa la capacitate maximă.
Prin Lviv trece ruta de aprovizionare cu arme din Polonia. Regiunea a primit 150.000 de persoane strămutate în interior și peste 11.000 de ucraineni răniți de la începutul invaziei ruse, a spus Sadovîi.
După cum s-a raportat, în urma atacurilor din regiunea Lviv, o persoană a fost rănită.
UPDATE 15:03. La ora 15:00, ora Kievului, începe o întâlnire de urgență a liderilor G7 privind situația din Ucraina. Președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy se va alătura liderilor Statelor Unite, Marii Britanii, Franței, Germaniei, Italiei, Japoniei și Canadei.
Se așteaptă ca Zelenskiy să facă eforturi pentru mai multă asistență militară, iar după un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei luni, Kievul cere mai multe sisteme de apărare aeriană.
Înainte de întâlnire, Franța a spus că liderii G7 vor emite probabil o declarație despre Belarus și îl vor avertiza pe liderul țării, Alexandr Lukașenko, să nu se amestece în conflictul militar.
UPDATE 14:48. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va avea o întrevedere cu omologul său rus Vladimir Putin miercuri, la Astana, în marja unui summit regional în capitala Kazahstanului, a anunţat marţi pentru AFP un responsabil turc, transmite Digi24.ro.
Turcia, care menţine o poziţie neutră de la începutul invaziei ruse în Ucraina, s-a oferit mai demult să medieze pentru a putea fi demarate negocieri între Kiev şi Moscova, cu care ea menţine bune relaţii. Erdogan, care încă nu a comentat asupra loviturilor ruse ce au avut loc luni pe întreg teritoriul ucrainean şi s-au soldat cu cel puţin 19 morţi şi peste o sută de răniţi, a dat asigurări că abordarea „echilibrată” a Ankarei în acest conflict este apreciată de Occident.
Conform Agerpres, șeful diplomaţiei turce Mevlut Cavusoglu a avut o convorbire telefonică luni, după cele mai recente atacuri ruse, a informat o sursă diplomatică turcă fără alte precizări.
Preşedinţii turc şi rus au avut o întrevedere luna trecută, în marja unui summit regional în Uzbekistan.
UPDATE 13:39. Raidul aerian în toată Ucraina durează mai bine de trei ore. Apărarea antiaeriană doboară rachete rusești în regiunea Rivne și peste Krivoy Rog, spun autoritățile locale. Apărarea aeriană funcționează și în regiunile Hmelnițki, Odesa și Kiev: se aud explozii.
Trupele ruse au tras cu drone kamikaze asupra termocentrale Ladîjin din regiunea Vinnița, confirmă administrația militară regională.
„Echipamentele electrice ale stației au fost avariate. Din fericire, nu au fost victime”, spun autoritățile locale.
Potrivit acestora, doar personalul necesar se află la stație. Restul muncitorilor sunt în adăposturi.
Dimineața devreme s-a aflat despre loviturile cu rachete în orașul Zaporojie, a declarat șeful OVA local, Alexandr Staruh.
Potrivit acestuia, 12 rachete S-300 au lovit ținte civile. În consecință, cel puțin o persoană a murit, o școală și o clinică au fost avariate, a adăugat guvernatorul.
De asemenea, se știe despre trei explozii la două instalații energetice din regiunea Lviv.
Anterior, au existat rapoarte despre întreruperi de curent în Lviv din cauza exploziilor. Pe canalele Telegram circulă fotografii și videoclipuri cu nori mari de fum deasupra Lvivului.
„Pericolul rămâne”, a spus șeful regiunii Lviv, Maxim Kozițky.
UPDATE 13:19. Peste 760 de camioane și peste 4.000 de persoane au fost transportate cu feribotul peste strâmtoarea Kerci până acum, relatează TASS.
Potrivit agenției, aproximativ 950 de mașini s-au acumulat la trecerea din Crimeea anexată, iar aproximativ o mie de mașini stau la coadă pentru feribotul în Teritoriul Krasnodar.
Autoritățile desemnate de ruși din peninsula anexată au raportat că un al patrulea feribot s-a alăturat traversării marți dimineață. Acum zborurile sunt operate la fiecare două ore (dus-întors durează patru ore).
În dimineața zilei de 8 octombrie, podul din Crimeea a fost avariat în urma unei explozii, ale cărei cauze încă nu sunt pe deplin înțelese, o parte din patul drumului s-a prăbușit în apă.
După cum s-a spus, traficul feroviar pe pod a fost acum restabilit, circulația mașinilor a fost restabilită doar parțial.
UPDATE 12:03. În urma bombardării orașelor ucrainene de către trupele ruse, 19 persoane au fost ucise, alte 105 au fost rănite, potrivit Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei (GSChS). Și acestea sunt încă date preliminare.
Proiectilele au lovit infrastructuri critice și civile din 12 regiuni și Kiev, drept urmare, au izbucnit peste 30 de incendii, care au fost eliminate de Serviciul de Stat de Urgență.
301 de așezări rămân fără energie electrică în regiunile Kiev, Lviv, Sumă, Ternopil și Hmelnițky. Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită în 3.571 de localități.
UPDATE 11:02 Compania energetică DTEK, proprietara centralei din Ladîjin a confirmat atacul și spune că din fericire, nimeni nu a avut de suferit.
Tot personalul a fost adăpostit, iar lucrările de reparație și eliminare a pagubelor va fi pornit imediat ce pericolul unor atacuri repetate va fi eliminat.
UPDATE 11:00. Centrala Termoelectrică din Ladîjin, regiunea Vinița a fost lovită în această dimineață de drone kamikaze iraniene. Imagini cu rezultatele atacului au fost pubicate de jurnalistul Andrei Țaplienko.
UPDATE 10:45. Administrația militară a regiunii Ivano-Frankivsk anunță că 4 rachete au fost interceptate în această dimineață, iar primarul orașului a făcut un anunț prin care cere populației să evite centrul orașului și să se adăpostească.
UPDATE 10:35. Serviciul de spionaj extern al Marii Britanii a publicat raportul său zilnic privitor la războiul din Ucraina. Specialiștii britanici vorbesc despre noile remanieri la nivelul operațiunilor trupelor ruse de ocupație menționând că de la începutul agresiunii militare ruse în Ucraine, practiv nu a existat un comandament centralizat al acțiunilor.
Cel mai probabil doar în perioada între aprilie și august 2022 s-a încercat concentrarea eforturilor printr-un stat major improvizat condus de generalul Alexandr Dvornikov, dar nu este clar dacă a reușit să fie eficient în contextul în care exista mai multe grupări în cadrum armatei ruse care sunt ostile și concurează între ele.
Numirea generalului Serghei Surovikin este o nouă tentativă de a concentra comanda așa-zisei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, însă experții britanici se arată sceptici în reușita acestuia. Asta deoarece are de gestionat acest conflict intern între grupări, dr și lipsa acută de resurse pentru obiectivele impuse de conducerea de la Kremlin.
UPDATE 09.55. În această dimineață, trupele ruse au continuat să atace aerian mai multe ținte ucrainene atât cu rachete de croazieră, cât și cu drone iraniene. Astfel, de dimineață s-a raportat un atac cu drone a unei centrale termo-electrice din regiunea Vinița. Alte 8 drone au fost interceptate de apărarea anti-aeriană ucraineană în regiunile Odesa și Nikolaev. Sistemele de apărare anti-aeriană s-au activat și în regiunea Hmelnițk. Din nou, administrația militară de la Kiev anunță un atac aerian asupra Kievului unde se aude sirena și lucrează sistemele de luptă anti-aeriene.
UPDATE 08:55. Președintele Zelenskiy a anunțat că lucrările de restaurare sunt în desfășurare în toată țara.
„Vom restaura toate obiectele care au fost avariate de atacul teroriştilor ruşi. E doar o chestiune de timp.
Din 84 de rachete rusești lansate împotriva Ucrainei, 43 au fost doborâte. Din 24 de drone rusești, 13 au fost doborâte
Prin urmare, respectați regulile de siguranță și acordați atenție alarmei. Pericolul este încă acolo. Dar ne luptăm. Sunt recunoscător forțelor noastre aeriene și unităților terestre care au fost implicate!
Ucraina nu poate fi intimidată. Ne-am unit și mai mult în schimb. Ucraina nu poate fi oprită. Suntem și mai convinși că teroriștii trebuie neutralizați. Acum ocupanții nu sunt capabili să ni se opună deja pe câmpul de luptă, de aceea recurg la această teroare. Crede în tine, în Ucraina, în Forțele Armate ale Ucrainei și în victoria noastră! Glorie Ucrainei!”, este mesajul lui Zelenskiy în urma atacurilor rusești de ieri.
UPDATE 08:28. Ucraina și Rusia s-au duelat în cadrul unei ședințe a Adunării Generală a Naţiunilor Unite, înainte de un vot probabil în această săptămână privind condamnarea sau nu a demersului Moscovei de a anexa regiuni parţial ocupate din Ucraina, transmite CNN și News.ro.
Adunarea Generală a respins categoric o încercare a Rusiei de a permite ca votul privind anexarea să se desfăşoare prin vot secret
UPDATE 07:55.Vladimir Putin a făcut erori strategice în cursul războiului din Ucraina, va spune șeful agenției britanice de spionaj GCHQ într-un discurs de marți.
Soldații Rusiei rămân fără provizii și muniții, iar câștigurile inițiale obținute de Moscova sunt inversate, este de așteptat să adauge Jeremy Fleming într-un discurs public rar.
„Departe de inevitabila victorie militară rusă pe care a lansat-o mașina lor de propagandă, este clar că acțiunea curajoasă a Ucrainei pe câmpul de luptă și în spațiul cibernetic schimbă curentul”, va spune Fleming.
Concentrându-se direct asupra președintelui rus, Fleming este de așteptat să spună că „o provocare internă eficientă, luarea sa de decizii s-a dovedit a fi viciată” și că s-a angajat într-o „strategie cu mize mari care duce la erori strategice de judecată”.
UPDATE 07:44. Liderii G7 vor purta pe parcursul zilei de astăzi discuții cu președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy. Este posibil ca liderii să discute despre criza energetică globală declanșată de invazia Rusiei, pe fondul planurilor de a introduce un plafon global la prețul petrolului rusesc pentru a viza veniturile lui Putin.
Pe parcursul zilei de astăzi, se așteaptă ca prim-ministrul Marii Britanii Liz Truss să solicite o întâlnire completă a liderilor NATO în zilele următoare.
Totodată, președintele Emiratelor Arabe Unite, șeicul Mohamed bin Zayed al-Nahyan, va vizita marți Moscova pentru a se întâlni cu Putin, scrie The Guardian.
UPDATE 07:20. Potrivit ultimelor date ale Serviciului de Stat de Urgență, numărul morților în urma atacului masiv cu rachete asupra Ucrainei din 10 octombrie a crescut la 14, iar 97 de persoane au fost rănite.
Ca urmare a atacurilor cu rachete, 1.307 de locuințe au rămas fără electricitate.
Zeci de țări, alianțe și organizații internaționale au condamnat deja atacurile masive cu rachete ale Rusiei asupra orașelor ucrainene. SUA au promis că vor furniza Ucrainei sisteme avansate de apărare aeriană. UE a raportat că „ajutor militar suplimentar din partea UE este pe cale”. Germania va livra Ucrainei sistemul de apărare aeriană IRIS-T SLM „în zilele următoare”
UPDATE 07:00. În dimineața zilei de 11 octombrie, forțele de ocupație ruse au lansat din nou un atac cu rachete asupra orașului Zaporojie, a anunțat Oleksandr Starukh, șeful Administrației Militare Regionale.
„Ocupantul a atacat centrul regional cu rachete. Obiectele de infrastructură au devenit ținta inamicului. Informațiile despre distrugeriși victime sunt în curs de stabilire”, a scris el.
În ultima perioadă, ocupanții ruși au bombardat în mod activ infrastructura civilă din Zaporojie în special noaptea. Ultimul atac asupra orașului a avut loc aseară, 10 octombrie. În urma atacului, cel puțin o persoană a fost ucisă și alte 5 persoane au fost rănite. Cu o zi înainte, în noaptea de 9 octombrie, cel puțin 13 persoane au fost ucise. De asemenea, se cunosc despre 89 de victime, printre care 11 copii.
Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie, 3 octombrie, 4 octombrie, 5 octombrie, 6 octombrie, 7 octombrie, 8 octombrie, 9 octombrie și 10 octombrie.
IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.
