Partidul lui Cavcaliuc se alătură protestului desfășurat de formațiunea ȘOR: Cei care nu sunt de acord cu modul de gestiune a statului - să vină alături de noi la proteste unde să-și ceară dreptul la o viață mai bună

16 octombrie 2022, 12:40 Politică 145
Gheorghe Cavcalic.  Sursa: Partidul PACE

Partidul Acasă Construim Europa (PACE), condus de fostul polițist fugar Gheorghe Cavcaliuc - căutat de procurorii moldoveni, anunță că se alătură protestului permanent din scuarul Parlamentului și din fața Președinției desfășurat de formațiunea ȘOR, un alt partid al cărui lider este penal și fugar. Deocamdată, PACE este singurul partid care a răspuns apelului lui Ilan Șor ca „toate forțele de opoziție din Republica Moldova să se unească și să protesteze împotriva guvernării PAS”.

„Biroul Permanent al Partidului PACE a hotărât că va participa la măsurile de protest pașnice în Piața Marii Adunări Naționale, scuarul Parlamentului și în fața Președinției. Facem apel către toate partidele de opoziție, membrii și simpatizanții PACE, dar și toți cetățenii Republicii Moldova, care nu sunt de acord cu modul de gestiune a statului - să vină alături de noi la proteste unde să-și ceară dreptul la o viață mai bună.

Republica Moldova este unicul stat din Europa în care guvernul nu poate explica ce are în plan să facă pentru a opri scumpirile și sărăcirea intenționată a populației”, declară PACE într-un comunicat de presă.


Amintim că, Partidul ȘOR, începând cu data de 18 septembrie, în fiecare zi de duminică își aduce organizat simpatizanții și protestează în PMAN și la Președinție. Totodată, în scuarul Parlamentului a fost instaurat „Orășelul schimbării”, unde au fost instalate mai multe corturi, despre care se vehiculează că simpatizații Șor sunt răsplătiți financiar pentru fiecare noapte petrecută.


Gheorghe Cavcaliuc a părăsit teritoriul Republicii Moldova chiar în ziua alegerilor și s-a afișat în Italia, de unde a anunțat că că s-ar afla în drum spre casă. Mai apoi, acesta a fost filmat plimbându-se pe o stradă din Londra.


Fostul șef al Poliției a confirmat ulterior că se află în Marea Britanie, declarând că a revenit la fostul loc de muncă, la o companie internațională. Tot atunci, acesta a spus că este gata să revină în Republica Moldova, doar în fața unui procuror nepărtinitor.
Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media