Pagina de pe care puteți descărca gratuit manualele școlare pentru clasele I-XII. Cerințele pe care trebuie să le respectați

1 septembrie 2022, 11:15 Educație 1650
Manuale școlare/Imagine simbol.  Sursa: profesor.md

Centrul Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație (CTICE) pune la dispoziție în mod gratuit toate manualele școlare pentru clasele I-XII. Elevii și părinții școlarilor pot descărca manualele în format electronic, în contextul în care aceștia nu dispun de cărți în format fizic sau dispun de cărți electronice.

Manualele pot fi descărcate AICI.

CTICE subliniază că persoanele care vor descărca manualele de pe site se angajează să respecte următoarele condiții:

  • Această pagină reprezintă unica sursă legală, actuală și veridică a manualelor școlare folosite în Republica Moldova;
  • Manualele pot fi descarcate doar de pe teritoriul Republicii Moldova;
  • Prin descărcarea manualelor, Dvs vă asumați răspunderea cu privire la respectarea drepturilor de autor și astfel nu veți răspândi manualele descărcate părților terțe nici contra plată, nici gratuit. Manualele descărcate pot fi utilizate doar în scopuri educaționale.

„Vă îndemnăm să acordați tot suportul și respectul către autorii și editurile ce au pregătit aceste manuale. Subliniem că copierea sau plasarea manualelor pe alte site-uri reprezintă o acțiune ilegală, conform contractelor semnate în Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Editurile”, se arată în comunicatul CTICE.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media