Suport pentru securitatea spațiului aerian. Moldova va primi un grant de 3 milioane de Euro din partea Eurocontrol

27 noiembrie 2022, 13:41 Societate 199
Turnul de control Moldatsa de la Aeroportul Chișinău.  Sursa: Moldatsa

Republica Moldova va primi un grant de peste 3 milioane de Euro pentru Moldatsa, întreprinderea de stat privind Utilizarea Spațiului Aerian și Deservirea Traficului Aerian. Banii vor fi oferiți de către Fondul de Solidaritatea Voluntară din cadrul Eurocontrol care recent a aprobat un pachet important de suport pentru țările care au avut și au cel mai mult de suferit din cauza agresiunii ruse din Ucraina.

„Știri bune în aviație. Moldova va primi 3 mln de EUR grant din partea Fondului de Solidaritatea Voluntară din cadrul Eurocontrol.
Acest fond va fi utilizat pentru a acoperi costurile de personal și de instruire, precum și orice alte cheltuieli necesare pentru a asigura pregătirea operațională și continuitatea proceselor în cadrul furnizorului de servicii de navigație aeriană”, se arată într-un mesaj postat de Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Câteva zile în urmă, Eurocontrol anunța că cele 41 de state membre a organizației au decis unanim să aprobe un pachet de suport țărilor afectate de războiul din Ucraina. Astfel, au alocat 46,5 milioane de Euro sub formă de grant pentru Ucraina și Republica Moldova, iar alte 46,1 milioane de Euro ca împrumut autorităților de navigare și supraveghere a spațiului aerian din cele 3 țări baltice și Polonia.

„Războiul Rusiei împotriva Ucraina afectează direct aviația din țara noastră. Veniturile Moldatsa (întreprinderea de stat pentru utilizarea spațiului aerian și deservirea traficului aerian) au scăzut considerabil, cu peste 50%, din cauza închiderii spațiului aerian. Resursele menționate mai sus vor ajuta compania să presteze servicii în continuare. Mulțumesc pentru solidaritate!”, a încheiat Andrei Spînu mesajul de mulțumire adresat celor de la Eurocontrol.
Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media