Maestrul Nicolae Botgros a primit diploma de excelență de Ziua Națională a României. Președinta Consiliului Județean Sibiu: „Un om special, un profesionist desăvârşit merită recunoaşterea noastră”

2 decembrie 2022, 09:12 Muzică 228
Nicolae Botgros.  Sursa: Concert

Maestrul Nicolae Botgros, dirijorul Orchestrei „Lăutarii”, a primit joi, de Ziua Naţională a României, o diplomă de excelenţă pentru cei peste 50 de ani în slujba cântecului popular românesc, aceasta fiindu-i oferită de preşedinta Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, scrie Agerpres.

Momentul înmânării diplomei a avut loc în timpul spectacolului de folclor „Noi suntem români!”, organizat de cei de la „Junii Sibiului” şi coregrafa Silvia Macrea, la Sala Transilvania.

„Este o zi specială pentru toţi cei care simt româneşte, pentru toţi cei a căror inimă bate pentru România. În această zi specială, nu putem să nu ne gândim la oameni care sunt cu totul şi cu totul speciali. Unul dintre aceştia este maestrul Nicolae Botgros. Pentru multe motive, dar special pentru că prin cântecul său şi al orchestrei pe care o conduce leagă român cu român, de pe o parte şi alta a Prutului şi nu numai. (...) Nicolae Botgros, un om special, un profesionist desăvârşit merită recunoaşterea noastră. Şi în această zi de 1 Decembrie, vă arătăm respectul nostru", a declarat Daniela Cîmpean la înmânarea diplomei.

Preşedinta CJ Sibiu a amintit faptul că Nicolae Botgros va împlini în ianuarie 70 de ani, din care 53 sunt în slujba cântecului popular românesc.

„De aceea, maestre, Consiliul Judeţean Sibiu şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul - Junii Sibiului” vă acordă această diplomă de excelenţă, în semn de apreciere pentru impresionanta activitate de peste cinci decenii în slujba culturii române, a unirii tuturor românilor prin cântec şi pentru preţuirea arătată judeţului Sibiu, prin numeroasele colaborări cu Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul - Junii Sibiului”. Pentru că, dragii mei, în ianuarie Nicolae Botgros împlineşte 70 de ani, dintre aceştia, 53 de ani au fost în slujba cântecului popular românesc. Merită toate aplauzele noastre şi toată preţuirea noastră!”, a mai spus Daniela Cîmpean.

Nicolae Botgros a mulţumit celor de la Sibiu şi şi-a reafirmat dragostea faţă de toţi românii, atât cei din România, cât şi cei din Republica Moldova şi din diaspora.

„Dragi prieteni, mulţumesc din suflet Consiliului Judeţean Sibiu şi mulţumesc oamenilor care ne invită întotdeauna, doamna Silvia Macrea, Ansamblul Folcloric „Cindrelul - Junii Sibiului” (...) venim pentru că sunteţi cei care ne iubiţi pe noi şi suntem cei care vă iubim pe dumneavoastră. Suntem cei care purtăm în sufletul nostru inima cea românească şi o purtăm mereu, peste tot. Vă iubim, vă iubim, vă iubim”, a spus Nicolae Botgros.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media