Victor Chironda, după demisia lui Fadei Nagacevshi: Voi depune o nouă cerere de restabilire în funcție, în baza deciziei CA

4 octombrie 2022, 17:33 Politică 205
Victor Chironda.  Sursa: Captură ecran/Privesc.eu

Viceprimarul capitalei restabilit în funcție de instanța de judecată, Victor Chironda, susține că va depune o nouă cerere de restabilire în funcția de viceprimar al municipiului Chișinău, în baza deciziei Curții de Apel, după ce astăzi, 4 octombrie, Fadei Nagacevschi și-a făcut public anunțul de demisie.

„ Eh, abia a început examinarea cazului în judecată, și dl Nagacevschi s-a retras. Presupun că a văzut tot ce se întâmplă în Primăria Chișinău și a decis să nu își păteze imaginea. După ce Ion Ceban l-a folosit ca paravan, ca să aibă motiv să refuze restabilirea mea în funcție, conform deciziei instanței, eu am contestat în instanță Dispoziția Primarului General prin care dl. Nagacevschi a fost numit în funcția de Viceprimar. Degrabă urma să fie examinată în primă instanță”, a scris Victor Chironda pe pagina sa de Facebook.

Viceprimarul capitalei restabilit în funcție de instanța de judecată anunță că va depune o nouă cerere de restabilire în funcție, în baza deciziei Curții de Apel din luna aprilie.

„Să vedem ce va răspunde de data asta domnul primar”, a conchis Chironda.


Amintim că, în dimineața zilei de marți, 4 octombrie, Fadei Nagacevschi și-a anunțat demisia din funcția de viceprimar al capitalei. Fostul jurist al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova spune că se întoarce în avocatură.

În noiembrie anul trecut, Ion Ceban a anunțat pe Facebook că l-a prezentat subalternilor pe noul viceprimar al capitalei Fadei Nagacevchi. Asta după ce Nagacevschi nu a trecut de votul consilierilor municipali și a fost numit în funcție prin dispoziția semnată de primarul Ceban.

Fadei Nagacevschi este fostul jurist al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, de unde a fost promovat în poziția de consilier al fostei președintă a Parlamentului Zinaida Greceanîi. Ulterior, a devenit ministrul Justiției în mandatul lui Ion Chicu, iar recent a fost angajat în funcția de consilier al fracțiunii PSRM din Parlament.


Amintim că la 11 aprilie 2022, Victor Chironda, proaspăt repus în funcția de viceprimar al municipiului Chișinău printr-o decizie a Curții de Apel, s-a prezentat la Primărie pentru a depune o cerere la Direcția Resurse Umane. Acesta nu a fost lăsat de paza instituției să intre, însă a fost întâmpinat de viceprimarul Fadei Nagacevschi, care i-a transmis că primarul general al capitalei, Ion Ceban, nu mai are funcții libere de viceprimar și nici birouri.

Amintim că Curtea de Apel Chișinău a anulat încheierea primei instanțe din 23 iulie 2021, prin care Victor Chironda a fost eliberat din funcția de viceprimar, și a decis suspendarea actului până la rămânerea definitivă a hotărârii

Primarul capitalei Ion Ceban a dat de înțeles că nu-l va primi pe Victor Chironda luni la birou, iar ce ține de partea legală, Ceban a declarat că „se vor expune juriștii”.

Victor Chironda a fost demis din funcție la data de 2 iulie 2021 în cadrul ședinței Consiliul Municipal Chișinău , cu votul a 28 de consilieri municipali din fracțiunile PSRM, PP „Șor”, PL, PD și PCRM. El a fost numit în funcție la 15 noiembrie 2019, de către primarul general, Ion Ceban.
Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media