Victor Chironda, după demisia lui Fadei Nagacevshi: Voi depune o nouă cerere de restabilire în funcție, în baza deciziei CA

4 octombrie 2022, 17:33 Politică 194
Victor Chironda.  Sursa: Captură ecran/Privesc.eu

Viceprimarul capitalei restabilit în funcție de instanța de judecată, Victor Chironda, susține că va depune o nouă cerere de restabilire în funcția de viceprimar al municipiului Chișinău, în baza deciziei Curții de Apel, după ce astăzi, 4 octombrie, Fadei Nagacevschi și-a făcut public anunțul de demisie.

„ Eh, abia a început examinarea cazului în judecată, și dl Nagacevschi s-a retras. Presupun că a văzut tot ce se întâmplă în Primăria Chișinău și a decis să nu își păteze imaginea. După ce Ion Ceban l-a folosit ca paravan, ca să aibă motiv să refuze restabilirea mea în funcție, conform deciziei instanței, eu am contestat în instanță Dispoziția Primarului General prin care dl. Nagacevschi a fost numit în funcția de Viceprimar. Degrabă urma să fie examinată în primă instanță”, a scris Victor Chironda pe pagina sa de Facebook.

Viceprimarul capitalei restabilit în funcție de instanța de judecată anunță că va depune o nouă cerere de restabilire în funcție, în baza deciziei Curții de Apel din luna aprilie.

„Să vedem ce va răspunde de data asta domnul primar”, a conchis Chironda.


Amintim că, în dimineața zilei de marți, 4 octombrie, Fadei Nagacevschi și-a anunțat demisia din funcția de viceprimar al capitalei. Fostul jurist al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova spune că se întoarce în avocatură.

În noiembrie anul trecut, Ion Ceban a anunțat pe Facebook că l-a prezentat subalternilor pe noul viceprimar al capitalei Fadei Nagacevchi. Asta după ce Nagacevschi nu a trecut de votul consilierilor municipali și a fost numit în funcție prin dispoziția semnată de primarul Ceban.

Fadei Nagacevschi este fostul jurist al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, de unde a fost promovat în poziția de consilier al fostei președintă a Parlamentului Zinaida Greceanîi. Ulterior, a devenit ministrul Justiției în mandatul lui Ion Chicu, iar recent a fost angajat în funcția de consilier al fracțiunii PSRM din Parlament.


Amintim că la 11 aprilie 2022, Victor Chironda, proaspăt repus în funcția de viceprimar al municipiului Chișinău printr-o decizie a Curții de Apel, s-a prezentat la Primărie pentru a depune o cerere la Direcția Resurse Umane. Acesta nu a fost lăsat de paza instituției să intre, însă a fost întâmpinat de viceprimarul Fadei Nagacevschi, care i-a transmis că primarul general al capitalei, Ion Ceban, nu mai are funcții libere de viceprimar și nici birouri.

Amintim că Curtea de Apel Chișinău a anulat încheierea primei instanțe din 23 iulie 2021, prin care Victor Chironda a fost eliberat din funcția de viceprimar, și a decis suspendarea actului până la rămânerea definitivă a hotărârii

Primarul capitalei Ion Ceban a dat de înțeles că nu-l va primi pe Victor Chironda luni la birou, iar ce ține de partea legală, Ceban a declarat că „se vor expune juriștii”.

Victor Chironda a fost demis din funcție la data de 2 iulie 2021 în cadrul ședinței Consiliul Municipal Chișinău , cu votul a 28 de consilieri municipali din fracțiunile PSRM, PP „Șor”, PL, PD și PCRM. El a fost numit în funcție la 15 noiembrie 2019, de către primarul general, Ion Ceban.
Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media