Socialiștii, „nedumeriți de atacul public al PCRM” la adresa PSRM și a lui Igor Dodon: Vom iniția o ședință a blocului, la care vom cere explicațiile de rigoare

7 octombrie 2022, 12:06 Politică 408
PSRM.  Sursa: Replica Media

Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) a venit astăzi, 7 octombrie, cu un comunicat în care „își exprimă nedumerirea față de atacul public al PCRM asupra socialiștilor și a lui Igor Dodon” și susține că va „iniția o ședință a blocului, la care vor cere explicațiile de rigoare”. Reacția Socialiștilor vine după ce Partidul Comuniștilor a publicat pe site-ul oficial al PCRM un articol în care critică dur declarațiile socialiștilor, în special, ale lui Igor Dodon care a spus că datorită lui, Vladimir Voronin este acum în Parlament.

„Cu certitudine acest lucru este nepotrivit, mai ales în perioada dificilă prin care trece astăzi țara și opoziția, inclusiv socialiștii. Este inoportun și dezonorant să lovești în spate un partener cu care ai dat mâna, ai mers în luptă și ai ajuns în Parlament. Astfel de declarații, pline de egoism și manipulare, sunt fără îndoială în detrimentul opoziției parlamentare și dezorientează alegătorii blocului”, se arată în reacția PSRM.

Partidul Socialiștilor subliniază că „în spatele Blocului parlamentar al Socialiștilor și Comuniștilor sunt alegători, este o platformă comună și sunt promisiuni.”

„Cuvântul dat trebuie respectat, la fel cum trebuie respectați alegătorii și partenerii. Chiar și de Vladimir Voronin. Socialiștii vor iniția o ședință a blocului, la care vor cere explicațiile de rigoare. Până atunci, PSRM se va abține de la comentarii și presupuneri despre adevăratele motive ce stau în spatele acestui atac”, se mai arată în comunicat.

După ce recent, liderii socialiști Vlad Bătrîncea și Igor Dodon au făcut mai multe aluzii la activitatea colegilor lor de bloc, pe site-ul oficial al PCRM a fost postat un articol care critică dur aceste declarații. Reacția a fost publicată și pe pagina oficială de Facebook a formațiunii și se referă în mod special la declarațiile lui Igor Dodon care a spus că datorită lui, Vladimir Voronin este acum în Parlament.

Amintim că în această săptămână, secretarul general al PSRM, Vlad Bătrîncea și președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon au venit cu critici în adresa comuniștilor. Bătrîncea a menționat că la moment, în cadrul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor există unele neînțelegeri și nemulțumiri, referindu-se la agenda politică a comuniștilor.

„Pe de o parte, am avut o cooperare excelentă în bloc. Pe de altă parte, observăm cooperarea lor cu un alt partid politic. Ei, bine, dacă le este convenabil, atunci este alegerea lor. Evident, ar fi colegial să elaborăm agenda celor două partide care fac parte din bloc. Comunicăm şi coordonăm activităţile parlamentare ale fracţiunii noastre. În ceea ce priveşte activităţile în afara Parlamentului, fiecare partid îşi are propriul său chip şi agendă. Nu mai ştiu care este procedura lor internă, dar observăm o anumită afinitate cu un alt partid politic. Aceasta este agenda lor”, a declarat Batrîncea.

A doua zi, și Igor Dodon s-a lansat într-un atac la adresa comuniștilor. Fostul șef de stat a spus că știe despre neînțelegerile cu comuniștii și a ținut să menționeze ca Vladimir Voronin să „nu uite cine l-a adus în Parlament” și să înceteze ca la ședințele Parlamentului să îi „înțepe” pe colegii socialiști.

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a fost creat înainte de alegerile parlamentare anticipate din 2021. În urma scrutinului, formațiunea a adunat 398.675 de voturi, 27,15% și are 32 de mandate în Parlament.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media