Și contul de Telegram al ministrului Dumitru Alaiba a fost spart. Pretinse conversații din mesagerie au fost făcute publice

22 noiembrie 2022, 11:24 Politică 319
Dumitru Alaiba, deputat PAS.  Sursa: Replica Media

Noul ministru al Economiei, Dumitru Alaiba, este următoarea persoană publică vizată în așa-zisul „Moldova Leaks”, unde apar pe un site anonim pretinse conversații de pe Telegram ale persoanelor cu înaltă funcție în stat. Potrivit site-ului, au fost făcute publice 175 de chat-uri.

Zilele trecute și ministra Afacerilor Interne (MAI), Ana Revenco a fost țina acestor atacuri.

Amintim că director executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice (IPIS), Vadim Pistrinciuc, consilierului prezidențial, secretarul Consiliului Suprem de Securitate, Dorin Recean, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, au fost ținta spargerilor de pe Telegram.

  Amintim că, pe 9 noiembrie, canalele oficiale de Telegram ale președintei Republicii Moldova Maia Sandu și a vicepremierului Andrei Spinu au fost sparte de persoane necunoscute.

    Pe cele două conturi au fost distribuite mesaje identice despre „corupția în instituțiile statului” și cu un link către un site care conține o pretinsă corespondență de pe telefonul ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco.

    Anatol
    publicat de:
    Anatol Cibotari
    Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
     

    Discuțiile Replica Media