Rata de schimb valutar pentru leul moldovenesc în comparație cu dolarul american și euro

9 iunie 2023, 07:50 Economie 88
Curs Valutar (imagine simbol).  Sursa: Freepik

Leul moldovenesc a înregistrat o creștere semnificativă față de euro și dolarul american, conform datelor publicate astăzi de Banca Națională a Moldovei.

La data de vineri, 9 iunie 2023, leul moldovenesc s-a apreciat față de dolarul american cu 2 bani, ajungând la un curs oficial de 17.8481 MDL/USD. În același timp, moneda națională s-a apreciat și față de euro, cu o creștere de 5 bani, ajungând la un curs oficial de 19.152 MDL/EUR.

Cursurile oficiale ale altor valute majore au rămas relativ stabile: leul moldovenesc a crescut cu doar 2 bani față de leul românesc (curs oficial: 3.8652 MDL/RON) și nu a avut nicio schimbare semnificativă față de hryvnia ucraineană (curs oficial: 0.4833 MDL/UAH) sau rubla rusă (curs oficial: 0.2175 MDL/RUB).

Aceste date sunt publicate zilnic de Banca Naționala a Moldovei și reflecta situatia din piata valutara internationala in ziua respectiva.

Delia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media