Iaşi: 11 vagoane ale unui tren marfar au deraiat. Circulaţia feroviară, întreruptă pe ruta Paşcani-Iaşi

29 iunie 2022, 20:44 România 83
Avagoane deraiate la Iași.  Sursa: CFR SA

11 vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat, miercuri, în judeţul Iaşi, scrie Ziarul de Iași, citând un anunț al Căilor Ferate ale României (CFR). Astfel, traficul feroviar este întrerupt pe ruta Paşcani-Iaşi și va putea fi reluat abia după o săptămână.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a informat că circulaţia feroviară este întreruptă pe relaţia Paşcani - Iaşi, din cauza deraierii, între staţiile Sârca - Podu Iloaiei, a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă.

Trenul aparţine operatorului de transport feroviar de marfă GFR şi circula pe relaţia Port Constanţa - Cristeşti-Jijia. Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulaţie, firul I fiind închis pentru lucrări programate, a transmis, miercuri seară, CFR SA.

În urma deraierii, au fost rupţi șapte stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

CFR a precizat faptul că pentru menţinerea continuităţii traficului de călători, SRCF Iaşi va pune la dispoziţia călătorilor mijloace auto, pe distanţa Podu Iloaiei - Târgu Frumos.

„Această măsură va fi menţinută până la restabilirea traficului pe intervalul de staţii afectat de deraiere. Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iaşi va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe şină a vagoanelor deraiate şi retragerea/scoaterea acestora din gabarit”, a arătat sursa citată.

Cauzele producerii acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de o comisie de anchetă.

Foto: CFR SA


Foto: CFR SA


Foto: CFR SA

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media