Vicepremierul Andrei Spînu anunță că preţul la energie electrică pentru lunile iulie și august rămâne neschimbat

30 iunie 2022, 20:04 Societate 93
Energie electrică.  Sursa: Procuratu Generală

Vicepremierul Andrei Spînu anunță că preţul la energie electrică pentru lunile iulie și august rămâne neschimbat.

Potrivit lui Spînu, pentru 70% din consumul pe ţară a fost încheiat un contract cu Centrala termoelectrică de la Cuciurgan MGRES pentru 2 luni: iulie şi august, la preţul de 59.9 $/MWh.

„Pentru 30% din consum a fost încheiat un contract cu AtomEnergo (companie de stat ucraineană), pentru luna iulie, la prețul de 77 USD/MWh. Prețul mediu ponderat pentru luna iulie este de 65.03 USD/MWh”, anunță Spînu.

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat la 8 iunie, în ședință publică, noile prețuri reglementate și tarifele pentru energia electrică.

Astfel, consumatorii de energie electrică din nordul Republicii Moldova vor plăti cu 35 de bani mai mult curentul electric, începând cu 1 iunie, fiind stabilit un tarif de 2,86 lei pentru un kw/h pentru energia electrică livrată de FEE-Nord.

Consumatorii din centrul și sudul Moldovei vor plăti cu 47 de bani mai mult energia electrică începând cu 1 iunie, ANRE stabilind pentru Premier Energy un tarif de 2,64 lei pentru un kw/h.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media