Inițial descalificat din concurs, un candidat pentru șefia Procuraturii Anticorupție revine în competiție: CSP i-a revizuit dosarul

13 mai 2022, 19:57 Justiție 107
CSP.  Sursa: Replica Media

În concursul pentru șefia Procuraturii Anticorupție mai luptă un pretendent. Asta după ce Comisia specială de preselecție s-a întrunit în ședință extraordinară pentru a reexamina dosarul unuia dintre candidați care inițial a fost descalificat.

„Necesitatea întrunirii Comisiei a fost condiționată de cererea candidatului Victor Brînză de reexaminare a dosarului său, la care au mai fost anexate informații și documente adiționale, care demonstrează eligibilitatea acestuia de a fi promovat pentru etapa interviului”, precizează CSP într-un comunicat de presă.

Astfel, Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror – șef al Procuraturii Anticorupție a decis că Victor Brînză este eligibil de a fi promovat în etapa următoare – interviul.

De menționat că, anterior, la etapa interviului au fost promovați:

- Adrian Bordianu;

- Veronica Dragalin;

- Octavian Iachimovschi.

Etapa interviurilor, care se va desfășura în format on-line, a fost stabilită pentru 17 și 18 mai 2022.


La data de 4 februarie curent, în ședința Consiliului Superior al Procurorilor s-a anunțat concursul pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.

CSP a desemnat, la ședința din 15 octombrie 2021, pe Elena Cazacov în calitate de șefă interimară a Procuraturii Anticorupție.

La 7 octombrie 2021, șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Andrian Bordian, adjuncții săi, dar și adjunctul PCCOCS, Aurel Ciocan au plecat din funcții, după ce procurorul general interimar Dumitru Robu a semnat „un ordin prin care a fost sistată delegarea și încetarea interimatului funcției pentru patru procurori anticorupție, dar și doi procurori de la PCCOCS”.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media