Inițial descalificat din concurs, un candidat pentru șefia Procuraturii Anticorupție revine în competiție: CSP i-a revizuit dosarul

13 mai 2022, 19:57 Justiție 162
CSP.  Sursa: Replica Media

În concursul pentru șefia Procuraturii Anticorupție mai luptă un pretendent. Asta după ce Comisia specială de preselecție s-a întrunit în ședință extraordinară pentru a reexamina dosarul unuia dintre candidați care inițial a fost descalificat.

„Necesitatea întrunirii Comisiei a fost condiționată de cererea candidatului Victor Brînză de reexaminare a dosarului său, la care au mai fost anexate informații și documente adiționale, care demonstrează eligibilitatea acestuia de a fi promovat pentru etapa interviului”, precizează CSP într-un comunicat de presă.

Astfel, Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror – șef al Procuraturii Anticorupție a decis că Victor Brînză este eligibil de a fi promovat în etapa următoare – interviul.

De menționat că, anterior, la etapa interviului au fost promovați:

- Adrian Bordianu;

- Veronica Dragalin;

- Octavian Iachimovschi.

Etapa interviurilor, care se va desfășura în format on-line, a fost stabilită pentru 17 și 18 mai 2022.


La data de 4 februarie curent, în ședința Consiliului Superior al Procurorilor s-a anunțat concursul pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.

CSP a desemnat, la ședința din 15 octombrie 2021, pe Elena Cazacov în calitate de șefă interimară a Procuraturii Anticorupție.

La 7 octombrie 2021, șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Andrian Bordian, adjuncții săi, dar și adjunctul PCCOCS, Aurel Ciocan au plecat din funcții, după ce procurorul general interimar Dumitru Robu a semnat „un ordin prin care a fost sistată delegarea și încetarea interimatului funcției pentru patru procurori anticorupție, dar și doi procurori de la PCCOCS”.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media