VIDEO/ Ambasadorul Moscovei la ONU a părăsit reuniunea Consiliului de Securitate, după ce Charles Michel a declarat că Rusia este singura responsabilă pentru criza alimentară

7 iunie 2022, 11:01 Externe 147
Vasili Nebenzia.  Sursa: Captură ecran

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a acuzat luni Rusia, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU precum că este singura responsabilă pentru criza alimentară. Declarațiile lui Michel l-a determinat pe ambasadorul Moscovei la ONU, Vasili Nebenzia, să părăsească ședința, scrie BBC.

Charles Michel s-a adresat luni ambasadorului rus Vasili Nebenzia direct la ședința Consiliului de Securitate al ONU, spunând că a văzut milioane de tone de cereale și grâu blocate în containere și nave în portul ucrainean Odesa în urmă cu câteva săptămâni „din cauza navelor de război rusești din Marea Neagră”.

Oficialul a spus a spus că Rusia folosește proviziile de hrană ca o „rachetă ascunsă” împotriva lumii în curs de dezvoltare, forțând oamenii la sărăcie.

Ucraina este un mare exportator de ulei de gătit, precum și de cereale precum porumb și grâu. Rusia exportă, de asemenea, cantități mari de cereale, precum și îngrășăminte. Lipsa acestor exporturi a făcut ca prețul alternativelor să crească.

„Domnule ambasador al Federației Ruse, să fim sinceri, Kremlinul folosește proviziile de hrană ca o rachetă împotriva țărilor în curs de dezvoltare”, a spus Michel în timpul reuniunii Consiliului de Securitate de la New York.

„Consecințele dramatice ale războiului Rusiei se răspândesc pe tot globul, iar acest lucru duce la creșterea prețurilor la alimente, împinge oamenii în sărăcie și destabilizază regiuni întregi.

„Rusia este singura responsabilă pentru această criză alimentară”, a spus Michel.


Președintele Consiliului European Charles Michel i-a arătat ușa ambasadorului rus, invitându-l afară dacă nu dorește să audă adevărul. „Puteți părăsi sala, poate e mai ușor să NU ascultați adevărul, dragă ambasadorule”, i-a spus Charles Michel, în plină conferință la ONU, diplomatului Vasili Nebenzia.


Totodată, Michel a condamnat și violența sexuală folosită ca armă de război de soldații ruși și a spus că toate crimele de război trebuie expuse și judecate, acuzând faptul că violența sexuală este o amenințare globală cu care femeile din întreaga lume se confruntă, scrie Digi24.

„Auzim relatări despre forțele rusești care folosesc violența sexuală ca armă de război. Violența sexuală este o crimă de război, este o crimă împotriva umanității. O tactică de tortură, teroare și represiune. Acestea sunt acte revoltătoare într-un război revoltător”, a mai spus Charles Michel.

Vasili Nebenzia a urmat sfatul președintelui Consiliului European și a ieșit din sala de ședință, cedând scaunul Rusiei unui alt diplomat al Moscovei. Ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Polyansky, a declarat mai târziu, pe canalul rus Telegram, că comentariile lui Charles Michel au fost „atât de nepoliticose” încât asta l-a determinat pe ambasadorul rus să părăsească camera consiliului de securitate.

„Nu am putut rămâne”, a declarat ulterior pentru Reuters diplomatul Nebenzia, susținând că recurs la acest gest din cauza „minciunilor pe care Charles Michel a venit aici să le distribuie”.


Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media