Ex-deputatul democrat Vladimir Andronachi a primit mandat de arest pe un termen de 30 de zile în dosarul „Metalferos”

29 aprilie 2022, 12:52 Justiție 462
Andronachi.  Sursa: alegeri.md

Ex-deputatul democrat Vladimir Andronachi a primat mandat de arest pe un termen de 30 de zile în dosarul „Metalferos”.

Informația a fost confirmată pentru Replica Media de procurora de la Procuratura Generală Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

„Astăzi 29 aprilie 2022, în rezultatul examinării demersului înaintat de către procurori, magistrații Judecătoriei Chisinău, sediul Ciocana au eliberat un mandat de arestare preventivă în contumacie, pe un termen de 30 zile, în privința ex-deputatului Vladimir Andronachi, vizat în cadrul dosarului penal „Metalferos””, ne-a comunicat Cherpec.

Vladimir Andronachi era unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Vladimir Plahotniuc, acesta fiind responsabil de schemele din energie sau de la Metalferos.

În septembrie 2021 procurorii Anticorupție și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au efectuat mai multe percheziții la domiciliul fostului deputat democrat Vladimir Andronachi și în alte două locații, de unde au ridicat mai multe obiecte relevante pentru anchetă. Acțiunile de urmărire penală s-au desfășurat în cadrul dosarului „frauda bancară”.


Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media