ULTIMA ORĂ/ Președintele României a semnat Decretul cu privire la ajutorul financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova

5 mai 2022, 20:04 România 259
Klaus Iohannis, președintele României.  Sursa: Replica Media

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi, 5 mai, Decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova cu privire la acordarea unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro, anunță Administrația Prezidențială.

„Decret privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Chișinău, la 11 februarie 2022 (PL-x 151/28.03.2022)”, anunță Administrația Prezidențială a României.

Guvernul de la București a aprobat, vineri, 25 martie, proiectul pentru ratificarea Acordului cu Republica Moldova privind ajutorul financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro.

Detaliile acestui acord au fost discutate în 11 februarie, după ședința comună a guvernelor României și al Republicii Moldova.

Atunci, Nicolae Ciucă a declarat că acordul privind asistența financiară nerambursabilă de 100 milioane de euro în beneficiul Republica Moldova va fi instrumentul prin care România va sprijini „în mod practic, în perioada următoare, financiar și tehnic, eforturile Republicii Moldova de dezvoltare durabilă, de avansare pe calea reformelor și apropierii de UE, precum și de creștere a rezilienței în sectoare esențiale pentru societate”.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media