Podul de pe strada Mihai Viteazul din capitală intră peste o lună în reparație. Lucrările vor costa 108 milioane de lei

4 iulie 2022, 12:22 Societate 261
Podul de pe strada mihai Viteazul.  Sursa: Ion Ceban/Facebook

Podul de pe strada Mihai Viteazul din capitală va intra în reparație în luna august, a anunțat luni, 4 iulie, primarul general al municipiului Chișinău Ion Ceban. Edilul a declarat că municipalitatea a reușit, după patru licitații eșuate, să contracteze o companie din Ucraina care va repara podul în baza unui contract în valoare de 108 milioane de lei.

Termenul de executare a lucrărilor este de 26 de luni, a precizat pentru Replica Media purtătoarea de cuvânt a Direcției generale transport public şi căi de comunicaţie (DGTPCC), Veronica Baltag.

După organizarea a patru licitaţii cu privire la reparația capitală a podului din strada Mihai Viteazul, unde nu a participat niciun agent economic, în urma celei de a cincea licitaţii, câştigători sunt un consorțiu din compania Granbutservice Ucraina, sucursala Vulcăneşti, Genesis şi Compania Electrica. Contractul semnat valorează 108 milioane de lei”, a scris primarul Ion Ceban.

Primarul a precizat că lucrările vor demara în 25 de zile, perioada în care agentul economic urmează să facă toate pregătirile pe şantier.

În procesul de reparație se planifică strămutarea rețelelor inginereşti şi de tracţiune, apoi vor demara lucrările la elementele de suprastructură.

Ion Ceban a menționat că și podul de pe strada Ismail este în atenţia municipalităţii este şi podul din strada Ismail.

„La momentul actual Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie (DGTPCC) are semnat un contract de expertiză şi proiectare a podului de pe strada Ismail cu compania Intexnauca. Costul acestor lucrări se evaluează la 2,9 milioane de lei. Podul din strdaa Ismail este unul din cele mai solicitate construcţii inginereşti din municipiu, construit în anul 1968 şi care nu a fost niciodată supus lucrărilor de reparaţie. Lucrările de expertiză şi proiectare vor demara în această săptămână”, a mai adăugat edilul.


Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media