„Este de necrezut”. Compania turcă Baykar oferă gratuit drona Bayraktar pe care Lituania intenționa s-o cumpere din donațiile strânse de la cetățeni

2 iunie 2022, 16:43 Externe 1218
Compania turcă Baykar oferă gratuit drona Bayraktar pe care Lituania voia s-o cumpere din donațiile strânse de la cetățeni.  Sursa: BaykarTech

Compania turcă Baykar oferă gratuit drona Bayraktar TB2 pe care Lituania voia s-o cumpere din donațiile în suma de 5 milioane de euro strânse de la cetățeni. Totodată, compania menționează că va cere ca aceste fonduri să meargă în Ucraina pentru ajutor umanitar.

„Poporul Lituaniei a strâns cu onoare fonduri pentru a cumpăra o dronă Bayraktar TB2 pentru Ucraina. După ce a aflat acest lucru, Baykar va oferi Lituaniei un Bayraktar TB2 gratuit și va cere ca aceste fonduri să meargă în Ucraina pentru ajutor umanitar”, potrivit companiei Baykar.

Ulterior, într-un mesaj plasat pe Twitter, ministrul lituanian al Apărării, Arvydas Anušauskas, s-a arătat surprins de gestul companiei turce și a declarat că din banii strânși vor cumpăra muniția necesară pentru drona Bayraktar, restul banilor vor merge spre susținerea Ucrainei.

„Este de necrezut, dar Turcia a fost de acord să dea gratis drona pentru care Lituania a strâns bani. Este fantastic! Din banii strânși vom cumpăra muniția necesară pentru drona Bayraktar și restul banilor vor merge spre susținerea Ucrainei. Mulțumim, Turcia”, a spus oficialul.Lituanienii au strâns 5 milioane de euro ca să cumpere o dronă Bayraktar pentru Forțele Armate ale Ucrainei. Suma a fost strânsă în mai puțin de 4 zile, printr-o ințiativă de crowdfunding.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media