ULTIMA ORĂ/ Comisia Juridică a aprobat raportul pe toate cele 9 cereri ale Procuraturii Generale de ridicare a imunității lui Ilan Șor

21 decembrie 2021, 13:16 Politică 240
Ilan Șor.  Sursa: Zdg.md

Comisia Juridică, Numiri și Imunități a aprobat cele 9 cereri de ridicare a imunității lui Ilan Șor. Anunțul a fost făcut astăzi, 21 decembrie, de președinta comisiei, Olesea Stamate.

„Comisia a finalizat examinarea celor 9 cereri depuse la Parlamentul Republicii Moldova de către procurorul general interimar Dumitru Robu cu privire la încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului Ilan Șor și a aprobat rapoartele pe toate cele 9 cereri ale PG, respectiv acestea urmând a fi transmise plenului pentru a adopta Hotărârea pe marginea solicitărilor procurorului general”, a declarat Stamate.

Potrivit Olesei Stamate, urmează ca Biroul Permanent să anunțe data viitoarei ședințe și caracterul acesteia, fie public, fie secret.

„O cerere din partea procurorului general interimar nu a parvenit deocamdată”, a precizat șefa comisiei juridice a Parlamentului.

Avocații lui Ilan Șor au refuzat să mai participe la ședințele comisiei, la fel ca membrul supleant al comisiei din partea Partidului „Șor”, Vadim Fotescu, cel care a venit la ședință, dar la un moment dat a părăsit lucrările, a anunțat Stamate.

„Noi am examinat foarte atent și minuțios cele prezentate de PG, au fost acordate întrebări destul de detaliate și reprezentanții Procuraturii s-au descurcat foarte bine, adică au oferit informații comprehensive și pe înțelesul tuturor cu ce s-a întâmplat de fapt pe această fraudă bancară”, a mai adăugat Olesea Stamate.


La ședință a participat și Procurorul General Interimar și alți 2 procurori, din care unul a plecat când au fost examinate alte cereri la care nu a participat la urmărire penală. În total, spune Stamate, la dosar ar fi lucrat 5-6 procurori.

Șefa Comisiei Juridice a explicat de ce ședința a fost închisă, iar accesul a fost restricționat e agenți de pază.

„Ședința este închisă, inclusiv la solicitarea procurorului general, deoarece numele unor deputați figurează și ținând cont de confidențialitatea dosarului să nu fie transmisă direct către persoanele direct numite în cadrul dosarului. Înțeleg că informația putea fi transmisă de domnul Ulanov sau Fotescu, dar s-a decis ca aceste persoane care apar să nu participe”, a mai spus Olesea Stamate.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media