ULTIMA ORĂ! Instituțiile de învățământ general, profesional tehnic și superior vor activa în regim online, începând de săptămâna viitoare

20 ianuarie 2022, 15:16 Societate 830
News Alert.  Sursa: Replica Media

Începând cu data de 24 ianuarie, instituțiile de învățământ general, profesional tehnic și superior vor activa doar în regim online. Decizia a fost aprobată, astăzi, 20 ianuarie, de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică, în contextul evoluției situației epidemiologice nefavorabile și alarmante cauzate de noua tulpină a COVID-19 Omicron.

„În primul rând, având în vedere pericolul pe care această tulpină nouă îl reprezintă pentru copii, se propune trecerea școlilor în online, inițial pentru două săptămâni”,a declarat ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Astfel, instituțiile de învățământ general, cu excepția instituțiilor de educație timpurie, vor activa în regim online timp de două săptămâni.

Aceeași măsură este valabilă și pentru instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior, însă pentru o perioadă de o lună.

Amintim că, trei instituții de învățământ universitar din capitală au decis organizarea cursurilor online pentru cel puțin două săptămâni. Deciziile vin după ce în Republica Moldova s-a înregistrat o creștere rapidă a numărului de infectări cu COVID-19, iar în municipiul Chișinău a fost instituit Cod Roșu de alertă epidemiologică.

Miercuri, 19 ianuarie, s-a înregistrat cel mai mare număr zilnic de cazuri de COVID-19 noi de la începutul pandemiei - 3.255 de infectări. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 396.678 de la începutul pandemiei.
Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media