Miniștrii de Externe ai Lituaniei și Irlandei au venit la Chișinău. Popescu: Am convenit să dezvoltăm în timpul apropiat noi inițiative

15 septembrie 2022, 13:13 Politică 120
Miniștrii Afacerilor Externe ai R. Moldova, Lituaniei și Irlandei.  Sursa: MAEIE/ Facebook

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) Nicu Popescu a găzduit la Chișinău vizita ministrului Afacerilor Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, și a ministrului Afacerilor Externe și Apărării al Irlandei, Simon Coveney, care se aflau în țară în contextul vizitei comune la Odesa.

„Partenerii europeni, la fel ca și cetățenii noștri cred cu tărie în viitorul european al Moldovei și susțin cu fermitate procesul de modernizare și transformare realizat de autorități”, a subliniat vicepremierul Nicu Popescu.

Oficialul moldovean a vorbit cu diplomații europeni despre determinarea Republicii Moldova să asigure agenda de reforme în domeniul justiției, luptei împotriva corupției și fortificarea capacității administrative.


Vicepremierul Nicu Popescu a mulțumit pentru suportul Uniunii Europene, a Lituaniei și a Irlandei la fortificarea rezilienței Republicii Moldova care asigură rezistența la provocările curente generate de impactul războiului nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv în sfera socială, economică, umanitară și energetică.

„Am salutat vizita reprezentanților Agenției Internaționale pentru Energie Atomică la Centrala nucleară de la Zaporojie și susținem demilitarizarea acesteia. Am convenit împreună cu domnii miniștrii să dezvoltăm în timpul apropiat noi inițiative împreună cu Lituania și Irlanda menite să consolideze procesul nostru de aderare la UE”, a declarat Popescu.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media