Producătorii agricoli vor beneficia de rambursarea TVA. Ministrul Bolea: „Este una dintre ultimele angajamente pe care Ministerul Agriculturii și le-a luat în fața agricultorilor”

2 noiembrie 2022, 16:28 Agricultură 219
Vladimir Bolea.  Sursa: Replica Media

Membrii Cabinetului de miniștri au aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, avizul la proiectul de lege privind Programul de rambursare a TVA pentru întreprinderile care activează în domeniul agricol. Acesta prevede instituirea Programului de restituire a TVA producătorilor agricoli pentru acoperirea datoriilor la impozitele și taxele de stat datorate de către aceștia, precum și mecanismul de implementare a Programului.

Beneficiari ai Programului de rambursare a TVA vor fi agenții economici care au suportat pierderi de peste 50 la sută ale producției agricole, ca urmare a calamităților naturale produse în anul 2022 sau a embargoului impus de Federația Rusă la importul producției de origine vegetală din Republica Moldova.

Rambursarea TVA se va efectua în baza cererii depuse la Serviciul Fiscal de Stat, iar plățile vor fi achitate în termen de 25 de zile lucrătoare de la data solicitării. Rambursarea va fi oferită pentru perioada aprilie 2022 – iunie 2023, inclusiv.

Scopul proiectului constă în diminuarea impactului negativ al calamităților naturale, precum și cel al creșterii prețurilor asupra agenților economici din domeniul agriculturii și industriei alimentare.

„Este una dintre ultimele angajamente pe care Ministerul Agriculturii și le-a luat în fața agricultorilor din Republica Moldova. Este un suport real, ceea ce va permite agricultorilor să-și folosească banii care îi au astăzi în conturi pentru TVA să-și plătească impozitele. Este un mod de a susține din respect pentru agricultorii noștri”, a punctat Ministriul Agriculturii Vladimir Bolea după ce Guvernul a susținut proiectul.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media