Un cetățean al Turciei, căutat de autoritățile germane pentru trafic de droguri, reținut în Aeroportul Internațional Chișinău

1 decembrie 2022, 11:02 Justiție 79
Cetățean al Turciei, reținut de polițiștii de frontieră.  Sursa: www.border.gov.md

Un cetățean al Turciei, care era dat în urmărire internațională încă din anul 2019, a fost reținut de polițiștii de Frontieră în Aeroportul Internațional Chișinău (AIC). Conform datelor INTERPOL, autoritățile germane au emis mandatul de arest al persoanei pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri.

Astfel, la 30 noiembrie, ora 21:21, printre pasagerii sosiți cu ruta „Istanbul-Chișinău” s-a prezentat și cetățeanul Turciei în vârstă de 64 de ani. În cadrul procedurilor de control și de verificare a străinului în baza de date INTERPOL, polițiștii de frontieră au stabilit că acesta este căutat de către autoritățile de ocrotire a normelor de drept din Germania.

Bărbatul a fost reținut pe un termen de 72 ore și escortat în izolatorul de detenție preventivă al Direcției de Poliție, municipiu Chișinău, până la luarea unei decizii legale.

Totodată, în adresa organelor de drept din Republica Federală Germania au fost expediate confirmarea și materialele necesare, pentru extrădarea persoanei în cauză.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media