Un grup de minori au vandalizat Monumentul Eroilor Români din Florești: Pagubele ajung la peste 10 mii de lei

29 noiembrie 2022, 20:43 Societate 219
Monumentul Eroilor Români din Florești, vandalizat.  Sursa: nordnews.md

Monumentul Eroilor Români din Florești, inaugurat în vara acestui an, a fost vandalizat. Făptașii au doborât crucile mici de piatră și și-au șters picioarele de monument. Poliția are cinci suspecți, toți adolescenți, scrie Nord News.

„Vreau să menționez faptul că monumentul a fost inaugurat în vara anului acesta. Sunt la curent cu actul de vandalism care a fost săvârșit de către minori din diferite instituții de învățământ ale orașului Florești. Au fost depistați, se întreprind măsurile, dar eu ca primar condamn orice act de vandalism și cer și chem părinții să educe copiii, să aibă grijă de copii și să-i educe într-o manieră bună”, a afirmat primarul de Florești.

Locuitorii orașului se arată indignați de gestul minorilor.

„Foarte urât! Sunt copiii noștri, păcat că creștem așa generații, cu părere de rău”, a spus o locuitoare a orașului.

„O faptă ne ca lumea, needucat, așa aș spune”, a adăugat o femeie.

„Foarte obijduitor! Nu sunt stimați românii, dar pașaport român au toți. Eu sunt floreștean, iar pe acest loc a fost cimitir, au fost înmormântați ostașii români. Grație lui Rusanovschi a fost instaurat acest monument și este foarte frumos pentru lumea care înțelege, și se faci tu lucrul acesta?!!! Poate erau amețiți, tineri, dar e jale, e păcat. Este strigător la cer, cu atât mai mult că se începe postul Crăciunului și trebuie să fim un pic mai buni”, au spus localnicii.

Pagubele se cifrează la peste 10 mii de lei.

„11 din cele 12 cruci au fost vandalizate. Nu pot decât să condamn aceste acțiuni pentru că ele nu se încadrează în limita bunului simț al unor oameni care își respectă nu doar trecutul, dar și localitate”, a afirmat Iulian Rusanovschi, președintele Asociației „Monumentum”.

Poliția investighează cazul și declară a identificat câțiva suspecți.

„În urma măsurilor întreprinse de polițiști au fost identificați cinci minori, cu vârstele cuprinse între 14 și 15 ani, care ar fi implicați în comiterea faptei. În continuare, polițiștii investighează cazul pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, a menționat ofițerul de presă Ina Banari.

Monumentul Eroilor Români din Florești a fost inaugurat la 28 iunie 2022, prin contribuția Asociației „Monumentum” pe locul unui fost cimitir militar românesc din cel de-al doilea război mondial, distrus de sovietici după 1945. În primăvara acestui an, și cimitirul eroilor români din Fălești a fost vandalizat.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media