Sportivele Anastasia Nichita și Irina Rîngaci au primit premii bănești și diplome de onoare din partea municipalității pentru performanțele obținute la Campionatul Mondial de la Belgrad

23 septembrie 2022, 17:26 Sport 304
Anastasia Nichita ș Irina Rîngaci.  Sursa: colaj/ Federația de Lupte din Republica Moldova

Sportivele Anastasia Nichita și Irina Rîngaci au primit premii bănești și câte o diplomă de onoare din partea Primăriei Chișinău pentru performanțele obținute la Campionatul Mondial de lupte, categoria seniori, de la Belgrad.

Anastasia Nichita a cucerit în premieră o medalie de aur și titlul suprem la categoria seniori, în finala Campionatului Mondial de Seniori de la Belgrad, iar pentru această prestație remarcabilă, a primit din partea municipalităţii 100 de mii de lei şi o diplomă de onoare.

Sportiva deține și titlul de Campioană Mondială la categoria tineret, este de 8 ori Campioană a Europei la diferite categorii de vârstă, inclusiv de 2 ori la categoria de seniori.

În prezent, Anastasia Nichita este masterandă a Universității de Stat de Educație Fizică și Sport din Republica Moldova.

Irina Rîngaci, deținătoarea medaliei de bronz în cadrul aceluiași campionat, a primit din partea Primăriei Chișinău 50 de mii de lei și diplomă de onoare.

Sportiva practică luptele feminine din clasa a VI-a, iar în prezent este studentă în anul II la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport.

Irina este campioană mondială la lupte greco-romane, performanță obținută la Campionatul Mondial de lupte greco-romane printre seniori, desfăşurat la Oslo, Norvegia, în 2021.

De asemenea, au beneficiat de prime a câte 10 mii de lei, din partea Primăriei Chișinău și antrenorii sportivelor, Tudor Cîrlan şi Andrei Chiperi.

În ultimii trei ani, Primăria Chișinău a investit peste 16 milioane de lei pentru promovarea sportului în instituțiile educaționale, dar și pentru organizarea și susținerea diferitor competiții sportive.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media