EURO 2024: Naționala Moldovei, în urna a 5-a la tragerea la sorți

29 septembrie 2022, 10:28 Sport 161
Naționala Moldovei.  Sursa: fmf.md

Duminică, 9 octombrie, va avea loc tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului European de fotbal din 2024. Evenimentul este programat pentru ora 13:00 (ora Moldovei), la Festhalle Frankfurt, în Germania, țara gazdă a turneului final. Astăzi UEFA a dat publicității componențele urnelor valorice, care au fost formate în baza evoluției din Liga Națiunilor 2022/23. Moldova se află în urna a 5-a, informează FMF.

Conform formulei UEFA, în urma tragerii la sorți vor fi create 7 grupe de câte 5 echipe și 3 grupe de câte 6. Cele 4 câștigătoare ale grupelor din Liga A în Nations League au fost plasate într-o urnă specială și vor fi repartizate în grupe de câte 5 echipe.

Componența urnelor valorice:

Campioane Liga A (Nations League): Țările de Jos, Croația, Spania, Italia

URNA 1: Danemarca, Portugalia, Belgia, Ungaria, Elveția, Polonia

URNA 2: Franța, Austria, Cehia, Anglia, Țara Galilor, Israel, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Scoția, Finlanda

URNA 3: Ucraina, Islanda, Norvegia, Slovenia, Irlanda, Albania, Muntenegru, România, Suedia, Armenia

URNA 4: Georgia, Grecia, Turcia, Kazahstan, Luxemburg, Azerbaidjan, Kosovo, Bulgaria, Insulele Feroe, Macedonia de Nord

URNA 5: Slovacia, Irlanda de Nord, Cipru, Belarus, Lituania, Gibraltar, Estonia, Letonia, MOLDOVA, Malta

URNA 6: Andorra, San Marino, Liechtenstein

Partidele din calificările pentru EURO 2024 se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2023. Primele 2 echipe din fiecare grupă se vor califica direct la Campionatul European. Alte 3 reprezentative își vor câștiga locul la turneul final în urma play-off-urilor Nations League, în martie 2024.

Turneul final al EURO 2024 este programat să se desfășoare între 14 iunie și 14 iulie, în Germania. Meciul de deschidere se va juca pe Munich Football Arena, iar finala mare pe Olympiastadion din Berlin.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media