VIDEO/ Schemă inedită de escrocherie: Un cetățean străin a fost reținut după ce a obținut bani, prin abuz de încredere, de la o serie de stații PECO din țară

4 octombrie 2022, 13:19 Societate 187
Escroc.  Sursa: Poliția RM
Un cetățean străin de 40 de ani a fost reținut de polițiștii moldoveni, fiind bănuit că și-ar fi însușit sume mari de bani de la casierii unor stații PECO. Suspectul, judecat anterior pentru escrocherie, se dădea drept persoană de încredere a directorilor și reușea să convingă casierii să-i ofere diferite sume de bani.

Poliția a fost alertată la 20 septembrie după ce bărbatul a obținut de la angajata unei stații PECO din satul Peresecina, prin abuz de încredere, o sumă de 5 000 de lei din aparatul de casă al entității comerciale.

Suspectul, de origine ucrainean, se dădea drept persoană de încredere a directorului sau altor angajați ai unităților comerciale și solicita de la colegii acestora, în mare parte casieri, mijloace bănești. Înainte de a comite faptele infracționale, acesta se informa din timp despre cei care urmau să-i devină victime.

Bărbatul a fost anterior judecat în Ucraina pentru infracțiuni analogice, iar pe teritoriul țării noastre ar fi intrat la 19 august curent.

În acest context, Poliția îndeamnă cetățenii care au avut de suferit în asemenea circumstanțe să sune la 112.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media