VIDEO/ Ședința CSP din 10 noiembrie. Consiliul a anunțat concurs pentru selectarea unui șef al PCCOCS; Examinarea demersului de suspendare din funcție a procurorei Mirandolina Sușițcaia, amânat

10 noiembrie 2022, 09:10 Justiție 613
CSP.  Sursa: Replica Media

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) s-au întrunit joi, 10 noiembrie, în ședință. Au fost examinate mai multe subiecte, printre care numirea în funcție a doi adjuncți interimari ai șefilor de la procuraturile raionale Ungheni și Dubăsari, dar și o serie de contestații. Totodată, demersul de suspendare din funcție a procurorei Mirandolina Sușițcaia, cercetată penal pentru îmbogățire ilicită și abuz de serviciu, a fost amânat.

UPDATE 14:55. CSP a anunțat concurs pentru selecția unui procuror în funcția de șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale (PCCOCS)


UPDATE 14:24. După o oră de deliberări, CSP a respins contestația Liliei Zarețcaia împotriva hotărârii Colegiului de disciplină și etică nr.3-37/2022 din 15.04.2022 împotriva procurorului Vladislav Căruceru.


UPDATE 13:09. CSP a respins contestația lui Alexei Vizdan împotriva hotărârii Colegiului de disciplină și etică nr.3-82/2022 din 22.07.2022 în privința procurorului șef al raionului Dubăsari Nicolae Geru și a procurorilor din aceeași procuratură Vitalie Gherb și Stanislav Prisacaru.


UPDATE 12:41. Consiliul a respins contestația împotriva hotărârii Colegiului de disciplină și etică în privința procurorului anticorupție Denis Cebotari.


UPDATE 12:09. CSP a respins contestația lui Piotr Mocan împotriva hotărârii Colegiului de disciplină și etică nr.3-78/2022 din 22.07.2022 împotriva procurorilor Valentin Baidaus și Mihail Dadu.


UPDATE 11:32. Consiliul a respins contestația împotriva hotărârii Colegiului de disciplină și etică nr.3 -77/2022 din 22.07.2022, împotriva procurorei Irina Catan.


UPDATE 10:43. CSP a admis contestațiile împotriva hotărârii Colegiului de disciplină și etică nr.3-38/2022 în privința procurorului Ghenadie Moruz. S-a decis casarea hotărârii adjunctului procurorului șef al Procuraturii Căușeni Ghenadie Moruz de comitere a abaterii disciplinare și de a aplica în privinta acestuia sancțiunea disciplinară „mustrare”.


UPDATE 09:35. CSP a aprobat numirea în funcție a doi adjuncți interimari la doua procuraturi raionale.

Astfel, Gheorghe Guzun, procuror în Procuratura raionului Ungheni, va asigura interimatul funcției de procuror adjunct al procurorului-șef al Procuraturii raionului Dubăsari, iar Ion Moțpan, procuror în Procuratura raionului Călărași, va asigura interimatul funcției de procuror adjunct al procurorului-șef al Procuraturii raionului Ungheni.


UPDATE 09:18. Constantin Șușu a propus includerea pe ordinea de zi a anunțarea concursului pentru un nou șef al PCCOCS. La fel a propus includerea în ședință a unui subiect ce ține de desfășurarea concursurilor din 5 agust 2022, din motiv că termenul limită pentru luarea unei decizii a expirat.

„Consiliul pentru selecție și carieră stabilește trei luni termenul limită”, a argumentat el.


UPDATE 09:16. Membrii CSP au decis să amâne pentru o altă ședință demersul de suspendare din funcție a procurorei Mirandolina Sușițcaia.


UPDATE 09:15. Ședința a început cu prezența a 9 din cei 12 membri ai CSM. Ordinea de zi a fost aprobată.

Urmăriți ședința Live:


Vedeți mai jos ordinea de zi a ședinței:

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media