Ar fi luat mită în valoare de 24 de mii de lei pentru facilitarea obținerii permisului de conducere: Un polițist de frontieră și directorul unui centru de pregătire a specialiștilor Armatei Naționale, reținuți de CNA și procurori

19 octombrie 2022, 10:50 Justiție 90
permis de conducere.  Sursa: Replica Media

UPDATE 11:14/ Ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție, oficiul Sud anunță despre al treilea complice al polițistului de frontieră, reținut aseară pentru trafic de influență, corupere pasivă și fals. Este vorba despre tatăl vitreg al angajatului Poliției de frontieră care, la moment, se află în Penitenciarul nr. 5 din Cahul.

Până a ajunge la închisoare, fiind condamnat pentru alte fapte infracționale, acesta ar fi acționat în complicitate cu fiul său vitreg în comiterea traficului de influență, prin care ar fi organizat obținerea unui permis de conducere prin susținerea influenței asupra unor funcționari ai Centrului de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională, filiala Cantemir, și ai Secției înmatricularea mijloacelor de transport și calificarea conducătorilor auto din Cahul.

În prezent au loc acțiuni de urmărire penală în penitenciar.

Un angajat al Poliției de frontieră și directorul filialei Cantemir a ÎS „Centrul de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională” au fost reținuți de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție, într-un dosar de trafic de influență, corupere pasivă și fals în acte publice. Aceștia sunt bănuiți că ar fi luat mită în valoare de 24.000 de lei pentru a ajuta un bărbat să obțină mai ușor permisul de conducere.

Potrivit anchetei, polițistul de frontieră, în complicitate cu șeful filialei Cantemir a Centrului de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională, ar fi pretins și primit de la un bărbat 24.000 de lei, sub pretextul că ar avea influență asupra mai multor angajați ai filialei Cantemir a Centrului și ai Secției înmatricularea mijloacelor de transport și calificarea conducătorilor auto din Cahul care, la rândul lor, ar putea favoriza susținerea cu succes a examenului auto, cu toate că solicitantul nu a frecventat orele de instruire și se afla la evidența medicului narcolog.

În urma măsurilor speciale de investigaţie şi acţiunilor de urmărire penală întreprinse, polițistul de frontieră și administratorul au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și au fost reținuți pentru 72 de ore.

Oficiul Sud al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media