VIDEO/ Ședința CSP din 29 noiembrie. Cinci procurori au câștigat concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante în Procuratura Anticorupție

29 noiembrie 2022, 09:01 Justiție 357
Ședința CSP.  Sursa: captură video/Privesc.eu

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) s-au întrunit marți, 29 noiembrie, într-o nouă ședință, după ce precedenta a fost amânată din lipsă de cvorum. Pe ordinea de zi au fost incluse 11 subiecte, printre care demersul de suspendare din funcție a procurorei Mirandolina Sușițcaia și o adresare a fostului adjunct al procurorului general suspendat, Ruslan Popov.

UPDATE 13:30. Ședința a fost întreruptă, din lipsă de cvorum. Restul subiectelor de pe ordinea de zi vor fi examinate la o altă reuniune a CSP.


UPDATE 12:40. CSP a admis contestația omului de afaceri din Orhei, Victor Jantovan, împotriva hotărârii Colegiului de disciplină și etică nr.3-73/2022 din 03 iunie 2022, împotriva procurorilor Nadejda Busuioc și Tatiana Vidrașcu.

De asemenea, a hotărât casarea hotărârii Comisiei de disciplină și etică și a hotărârii Inspecției Procurorilor de încetare a procedurii disciplinare și a restitui procedura disciplinară pentru efectuarea cercetărilor suplimentare în privința procurorilor Nadejda Busuioc și Tatiana Vidrașcu.


UPDATE 12:10. CSP examinează în ședință închisă contestația omului de afaceri din Orhei, Victor Jantovan, împotriva hotărârii Colegiului de disciplină și etică nr.3-73/2022 din 03 iunie 2022, împotriva procurorilor Nadejda Busuioc și Tatiana Vidrașcu.


UPDATE 12:09. Contestația administratorului SRL „Solomon Construct Imobil”, Andrei Solomon, împotriva hotărârii Colegiului de disciplină și etică nr.3-72/2022 din 03 iunie 2022 în privința procurorului Mihail Ivanov, a fost respinsă de CSP.

Hotărârea este cu drept de atac la Curtea de Apel.


UPDATE 11:42. CSP a admis cererea Tatianei Rotaru, absolventă a INJ, de înscriere în registrul candidaților pentru suplinireafuncțiilor vacante de procuror.


UPDATE 10:57. CSP a numit câștigătorii concursului pentru ocuparea a cinci funcții vacante de procurori în Procuratura Anticorupție:

- Capmare Alexandru;

- Caragia Gheorghe;

- Desculțu Vasile;

- Iepure Ghenadie;

- Iapără Gheorghe.

CSP a decis a propune procurorului general interimar numirea candidaților în funcțiile vacante de procurori în Procuratura Anticorupție după cum am anunțat și a transmite prezenta prezenta hotărâre procurorului general interimar pentru demararea procedurilor de emitere a actelor administrative corespunzătoare, a mai declarat președinta Consiliului Angela Motuzoc.


UPDATE 10:21. CSP examinează subiectul privind desemnarea câștigătorilor concursurilor anunțate prinHotărâr ea Consiliului Superior al Procurorilor nr.1-115/2022 din 17 iunie 2022.


UPDATE 10:19. CSP l-a desemnat pe procurorul Artur Botezatu în funcția de adjunct interimar al procurorului șef al Procuraturii raionului Cimișlia.


UPDATE 10:11. Ordinea de zi a fost aprobată.


UPDATE 10:10. Propuneri privind ordinea de zi:

În timpul examinării proiectul ordinii de zi, în sală a intervenit activistul Pavel Grigorciuc care a cerut ca demersul său privind cercetarea penală a noul procuror general interimar Ion Munteanu, pe care îl acuză că a servit regimului Plahotniuc, să fie inclus pe ordinea de zi. CSP a aceptat solicitarea.

La fel, la propunerea lui Constantin Șușu, s-a decis amânarea examinării subiectului nr. 2 din ordinea de zi, privind suspendare din funcție a procurorei Mirandolina Sușițcaia.

Constantin Șușu a argumentat că avocatul procurei a reziliat contractul de prestare a serviciilor cu aceasta și ăn prezent Sușițcaia se află in căutarea unui alt avocat care să o reprezinte.


UPDATE 10:00. Ședința a fost reluată cu prezența a 11 membri.UPDATE 09:03. Președinta CSP a anunțat amânarea ședinței până la ora 10:00.

Amintim că ședința CSP din 24 noiembrie a fost amânată din lipsă de cvorum.

Urmăriți Live ședința CSP:


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media