LIVE/ A cincea duminică de proteste organizate de partidul ȘOR. Poliția a împiedicat accesul în PMAN

16 octombrie 2022, 16:32 Politică 318
protest ȘOR.  Sursa: Captură video/Newsmaker

MAI a mobilizat astăzi un număr mai mare de polițiști și carabinieri, pentru a împiedica accesul protestatarilor în Piața Marii Adunări Naționale. Forțele de ordine au format un cordon din două rânduri, lângă strada Mitropolit Bănulescu-Bodoni, și le interzice oamenilor să meargă către PMAN.

UPDATE. Liderul Partidului Șor, Ilan Șor, este prezent online la protestul din Centrul Capitalei. Pentru ca a se adresa mulțimii, pe scena improvizată a fost ridicat un televizor la înălțime. Șor a anunțat crearea Comitetului Salvării Naționale.

Potrivit acestuia, comitetul va fi înzestrat cu puterea și autoritatea poporului inclusiv pentru a conduce, dacă va fi necesar, Guvernul până la alegerile anticipate.

Discursul lui Șor a fost urmat de cel al liderului Partidului „Acasă Construim Europa”, Gheorghe Cavcaliuc, care a declarat că susține crearea Comitetului.

Menționăm că, deputatul fugar Ilan Șor, liderul formațiunii care-i poartă numele, a recunoscut că răsplătește oamenii care vin la protestele pe care le organizează, însă nu pentru prezență, dar pentru „pentru a-și achita transportul și cumpăra mâncare”.

Politicianul penal nu a spus însă de unde are acești bani. Potrivit ultimei sale declarații de avere de la ANI, Ilan Șor nu a avut în ultimul an venituri salariale. Soția sa, interpreta Jasmin ar fi câștigat peste 1,6 milioane de ruble rusești, ceva mai mult de o jumătate de milion de lei moldovenești la cursul de astăzi. În același timp, politicianul fugar declară că are datorii de 100 de milioane de lei la sora sa, Ilona Șor.

Amintim că, începând cu 18 septembrie, Partidul ȘOR își aduce simpatizanții în stradă pentru a protesta împotriva guvernării PAS. Totodată, formațiunea a anunțat regim non-stop de protest „până actualul regim va demisiona” și a instaurat „orășelul schimbării” în fața Parlamentului și Președinției.

Oamenii din „orășelul schimbării” care protestează în corturi 24/24, la fel, se vehiculează că ar fi remunerați financiar.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media