Igor Dodon la judecată în dosarul Energocom. Avocatul fostului șef al statului solicită amânarea ședinței

6 octombrie 2022, 11:07 Justiție 401
Ședința de Judecată, Igor Dodon.  Sursa: captură video

UPDATE: Ion Vîzdoagă, avocatul lui Igor Dodon cere amânarea ședinței din motiv că mai multe pagini din rechizitoriul pe care l-a primit de la Procuratură este de o calitate foarte proastă și nu poate fi de înțeles. În replică, procurorul de caz spune că e vorba de doar câteva pagini care din cauze tehnice sunt de o calitate mai rea, dar are pregătit un alt document pe care îl poate transmite imediat.


Igor Dodon este la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani unde urmează să aibă loc procesul de judecată în cadrul dosarului cu denumirea de generic, Energocom. Fostul șef al statului este bănuit de exces de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu. O primă ședință ce urma să aibă loc la 25 septembrie a fost amânată din cauza unui judecător care nu a putut să vină la ședință.

Președintele de onoare al PSRM a venit mai devreme la ședință unde a oferit un interviu reporterilor care au venit la Judecătorie, s-a salutat cu deputații și liderii socialiști Vlad Bătrîncea și Grigore Novac. De această dată, completul de judecată este complet și ședința a început.

Potrivit portalului instanțelor, magistrata Angela Catană este președinta completului de judecători care va examina cauza penală, denumită generic „Energocom”.

Amintim că, Procuratura Generală a încheiat acțiunile de urmărire penală pe episodul incriminat ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, vizat în cadrul cauzei penale, denumit generic „Energocom”, iar la începutul lunii august dosarul a fost trimis în judecată. În cadrul acestui dosar penal, fostului șef de stat i se incriminează săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, de o persoană cu funcție de demnitate publică, în interesul unui grup criminal organizat.

Totodată, Igor Dodon este investigat într-un alt dosar, inițiat la sfârșitul lunii mai curent, fiind bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media