Toată lumea hai la meci! Pe Stadionul Zimbru, echipa Națională a Moldovei va juca astăzi ultimul meci din acest an cu selecționata din România

20 noiembrie 2022, 12:15 Sport 284
meci Moldova - România.  Sursa: fmf.md

Echipa Națională a Moldovei va juca astăzi, 20 noiembrie, ultimul meci din acest an. Adversara noastră este selecționata din România. Partida, care se va disputa pe stadionul Zimbru din Chișinău, va începe la ora 20:30 și va fi transmisă în direct de postul de televiziune Prime, doar pe teritoriul Republicii Moldova, transmite FMF.

Înainte de începerea meciului alături vor fi artiști îndrăgiți, care au făcut ca toată lumea să cunoască despre Republica Moldova și să aibă doar emoții pozitive când aud despre țara noastră. Formația Zdob și Zdub împreună cu Frații Vasile și Vitalie Advahov. Toată lumea hai la meci!

În același timp, Cristofor Aldea-Teodorovici împreună cu Simona vor intona imnurile României și Republicii Moldova. Recent s-au împlinit 30 de ani de la trecerea în neființă a părinților lui Cristofor: Doina si Ion Aldea - Teodorovici, cei care au adus un aport considerabil pentru revenirea noastră la alfabetul latin și la recunoașterea limbii române.

Biletele sunt disponibile online pe site-ul BILETE.FMF.MD. Prețul începe de la 150 de lei.

Moldova va evolua azi în echipament galben complet, iar jucătorii din România vor fi echipați în tricouri, șorturi și jambiere albastre.

Turcul Yașar Kemal Ugurlu va arbitra meciul Moldova - România. El va fi ajutat de către asistenţii Ali Saygin Ogel și Abdullah Bora Ozkara. Al patrulea oficial va fi Roman Jitari (Moldova).

Jocul cu România va fi cu numărul 271 pentru Naționala Moldovei. Reprezentativa noastră a înregistrat 52 de victorii, 61 egalități și 157 de înfrângeri. Golaveraj: 213-454.

Ion Jardan poate juca astăzi partida cu numărul 50 în tricoul Naționalei Moldovei, Vadim Bolohan – a 40-a, iar Eugeniu Cociuc – a 30-a.

Doi jucători, mijlocașul Serafim Cojocari și fundașul Mihail Ștefan pot debuta azi pentru tricolori.

Selecționerul Serghei Cleșcenco poate apela azi la serviciile atacantului Ion Nicolaescu, care a lipsit la meciul trecut cu Azerbaidjan.

Reprezentativa din România (locul 53 în clasamentul FIFA) s-a clasat pe locul patru în grupa 3, Liga B și a retrogradat în Liga C. Românii au acumulat 7 puncte, reușind 2 victorii (1-0 cu Finlanda, 4-1 cu Bosnia și Herțegovina), o remiză (1-1 cu Finlanda) și 3 înfrângeri (0-2 și 0-3 cu Muntenegru, 0-1 cu Bosnia și Herțegovina).

Selecționerul Edward Iordănescu nu va putea conta în meciul de azi pe Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Florin Tănase (Al Jazira, EAU), Denis Alibec (Farul Constanța) și Răzvan Marin (Empoli, Italia).

Antrenorul echipei este Edward Iordănescu (44 ani). El se află la cârma reprezentativei românești din 25 ianuarie 2022, când l-a înlocuit pe Mirel Rădoi. Sub comanda lui Edward Iordănescu românii au susținut 9 meciuri, în care au obținut câte 2 victorii și remize, și au suferit 5 înfrângeri. Iordănescu este fost jucător la Steaua București, Panionios (Grecia), Diplomatic Focșani, Rocar București, Alki Larnaca (Cipru), Petrolul Ploiești și FC Vaslui. A mai antrenat Steaua București, FC Vaslui, Fortuna Brazi, ASA Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu, CSKA Sofia (Bulgaria), Astra Giurgiu, CFR Cluj, Gaz Metan Mediaș și FCSB.

Moldova a mai jucat până acum 5 meciuri cu românii la nivel de echipe representative. Bilanț: o remiză și 4 înfrângeri. Golaveraj: 12-3.

01.06.1996 România – Moldova 3-1 meci amical

06.06.1998 România – Moldova 5-1 meci amical

23.09.1998 Moldova – România 0-0 meci amical

07.02.2007 România – Moldova 2-0, meci amical

14.02.2015 România – Moldova 2-1, meci amical

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media