Rata de schimb valutar pentru leul moldovenesc în raport cu dolarul american și euro, la data de vineri, 26 mai 2023

26 mai 2023, 07:52 Economie 150
Curs Valutar (imagine simbol).  Sursa: Freepik

Leul moldovenesc a înregistrat o ușoară creștere față de dolarul american și o mică scădere față de euro.

Conform datelor publicate astăzi, Banca Națională a Moldovei a anunțat că rata de schimb valutar pentru leul moldovenesc în raport cu dolarul american este de 17.7776 MDL/USD, ceea ce reprezintă o creștere nesemnificativă față de ziua precedentă (cu 4 bani). În același timp, rata de schimb valutar pentru leu în raport cu euro este de 19.063 MDL/EUR, ceea ce reprezintă o scădere nesemnificativă fațați de ziua precedent (cu 2 bani).

Cursurile valutare sunt influențate în mod direct sau indirect de factori economici precum inflația, balanța comerciala sau politica monetară aplicată la nivel național sau internațional.

În plus faţă de aceste două monede majore, Banca Natională a Moldovei a publicat cursurile pentru alte monede importante: hryvna ucraineanã (0.4814), leu romanesc (3.8496) și rubla rusească (0.2221).

Delia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media