ULTIMA ORĂ/ Moldovenii pot călători în Grecia cu certificatul de vaccinare

2 iulie 2021, 14:55 Descoperă 249
Grecia.  Sursa: Playtech

Cetățenii moldoveni pot călători în Grecia, inclusiv în scopuri turistice, în baza certificatului de vaccinare sau testului negativ de diagnosticare COVID-19 obținut cu cel mult 72 ore înainte de efectuarea călătoriei, a anunțat vineri, 2 iulie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Ambasada Republicii Moldova la Atena a informat MAEIE că, potrivit Monitorului Oficial al Republicii Elene din 1 iulie 2021, nr. 2778, cetățenii moldoveni pot călători în Grecia inclusiv în scopuri turistice în baza certificatului de vaccinare sau testului negativ de diagnosticare COVID-19 obținut cu cel mult 72 ore înainte de efectuarea călătoriei.

MAEIE precizează că anularea restricțiilor este valabilă până la următoarea actualizare în Monitorul Oficial al Republicii Elene, preconizată pe data de 8 iulie 2021.

Tot joi, la 1 iulie 2021, Uniunea Europeană a actualizat lista țărilor-terțe, rezidenții cărora nu ar trebui să fie afectați de restricțiile temporare aplicate în contextul pandemiei covid-19 la frontierele externe ale UE în ceea ce privește călătoriile neesențiale.

Republica Moldova de rând cu alte țări a fost inclusă în această listă. Restricțiile de călătorie urmează a fi eliminate treptat de către statele membre ale Uniunii Europene.

În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene recomandă consultarea la etapa planificării unei călătorii a alertelor săptămânale publicate pe pagina web a ministerului de externe la compartimentul „Călătorește în siguranță: MAEIE explică restricțiile de călătorie peste hotare”, precum și politicile companiilor de transport avia, rutier sau feroviar pentru pasageri.

Totodată, rămân valabile cerințele aplicate în contextul regimului fără vize cu UE, inclusiv deținerea pașaportului biometric valabil, confirmării destinației și scopului călătoriei, asigurării medicale și mijloacelor financiare suficiente.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media