Acorduri de colaborare între Chișinău și autoritățile locale din Suceava, Buzău și Sectorul 5 din București, apobate de CMC

22 iulie 2021, 18:59 Societate 24
Primăria Chișinău.  Sursa: Replica Media

Consiliul municipal Chișinău (CMC), a aprobat joi în ședință trei acorduri de colaborare sau înfrățire dintre autorități publice locale din România cu municipiul Chișinău. Toate aceste acorduri vor consta în schimburi de experiență și realizarea de proiecte comune, informează un comunicat al Primăriei Chișinău.

Astfel, a fost aprobată Înțelegerea de cooperare între județul Suceava, România și municipiul Chișinău, Republica Moldova, Acordul de cooperare între județul Buzău din România și municipiul Chișinău din Republica Moldova și Acordul de înfrățire între sectorul Râșcani al municipiului Chișinău, Republica Moldova și Sectorul 5, municipiul București, România.

Documentele au ca scop dezvoltarea relațiilor de colaborare și prietenie, bazate pe respect, sprijin reciproc în soluționarea unor probleme de interes comun, încredere și solidaritate. Acestea vor consta în schimburi de experiență și realizarea de proiecte comune.

Raportorul asupra proiectelor de colaborare cu APL-uri din România, Diana Gurițenco, șef al Direcției relații externe a precizat că partea română a aprobat deja acordurile respective, astfel că CMC a votat unanim documentele enunțate.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmareste-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media